A B17 vitamin a laetril
A tények:
- A kémiai szerkezetét tekintve ez a vegyület benzaldehidből, ciángyökből (
ezért mérgező lehet ) és genciobiozból ( agy diszacharid ) álló amigdalin.
-Barackmagból állítják elő
- Az egyetlen B vitamin amelyik nem fordul elő a sörélesztőben
Adagolás:
0,25-1,0 gramm
Segiti a szervezetet:
- Specifikus rákellenes és azt megelőző tulajdonsága van
Hiánybetegség
Esetleg a rák elleni csökkent ellenállást okozhatja.
( vicc: Megy a cigi az alkohol és az éget pirítós a tengerben és bekopognak egy
helyre. Az ajtó nyílik
-Jó reggelt mi vagyunk a rákkeltők.
Pocsék mi? )
Legfőbb természetes forrásai
Barack, alma, cseresznye, őszibarack, a szilva és a kopaszbarack teljes
magvában.
Mérgezőség:
Még nem találkoztak vele, de nagy mennyiségű szedését nem ajálják. Napi 3 g is
|