Borsóleves shiitake gombával
Hozzávalók: 250g kifejtett borsó, 1 csésze víz, 1 liter zöldségleves, 200g shiitake gomba, 20g vaj, 1 evőkanál őrölt mogyoró, 1 evőkanál finomra őrölt mandula, 1 evőkanál currypor, só, 1/8 liter tejszín, 10 mentalevél
Elkészítés: A kifejtett borsót a vízzel felfőzzük, 5 percig forraljuk. A zöldséglevest hozzáöntjük és további 15 percig forraljuk. A levest szítán áttörjük vagy mixerben pürésítjük. A shiitake gombát folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre vágjuk. A vajat egy fazékban felhevítjük, a gombaszeleteket ebben keverés közben 5 percig sütjük. A mogyorót, a mandulát, a curryport hozzáadjuk, finoman pirítjuk és a borsólevest hozzáöntjük. A levest felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, 5 percig főzzük. A tejszínt hozzákeverjük. A mentalevet csíkokra vágva a levesre szórjuk.
|