Kenya-bab shiitake gombával és dióval
Hozzávalók: 750g zöldbab, 2 szár csombor, só, 200g shiitake 20g vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 fokhagymagerezd, őrölt 50g dióbél
Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, szálkátlanítjuk és a megmosott csomborral kevés gyengén sózott vízben nem túl puhára főzzük. Szitára öntjük jéghideg vízzel lehűtjük. A csombort eltávolítjuk. A shiitake gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük és szeletekre vágjuk. A vajat egy lábasban felhevítjük, a gombaszeleteket benne megpirítjuk és tíz percig pároljuk. Az olívaolajat és a lecsepegtetett babot hozzáadjuk. A fokhagymagerezdet meghámozzuk és finomra vágjuk, a babra szórjuk és felforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A dióbelet száraz serpenyőben rövid ideig pirítjuk. A babot és a gombát tálra rakjuk, a diót a tetejére szórjuk. Petrezselymes krumpli és társaságában különösen jó.
|