Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
MELYIK FÜSZERT MIBE


Snidling (metélőhagyma)
saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok,
burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek,
tojásos, sajtos és túrós ételek,
sült krumpli

Szardella (vagy szardellapaszta)
mártások, öntetek
(gyakran társul petrezselyemmel, kaprival, olajbogyóval)

Szegfűbors
mártások, főzelékek, pácok, vagdaltak, főtt húsok és halak,
gyümölcsös ételek, édes sütemények

Szegfűszeg
mártások, sütemények, gyümölcsös ételek,
olasz területen: sült és párolt húsok

Szerecsendió (és a szerecsendióvirág)
mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak, húsgombócok, sajtos ételek

Szurokfű (origano)
levesek, töltelékek, pástétomok, mártások,
bab-, paradicsom, tök-, burgonya-, hal- és húsételek,
spagettik, pizzák

Tárkony
levesek, mártások, saláták, raguk, tojásételek, csirketöltelékek,
bárány-, borjú-, szárnyas-, malac-, hal- és vadételek,
Erdélyben: savanyú ételek, zöldbab-, borsó- és krumplifőzelékek

Tárkonyecet
saláták, mártások

Torma
mártások,
főtt kolbászok, sonkák és marhahúsok kisérője
(erősen csípős íze száraz melegítéssel enyhíthető)

Turbolya
levesek, tyúk- és báránysültek

Vanília
mártások, sütemények, gyümölcsételek

Zeller
mártások, saláták, főzelékek,
hús- és halételek,
tojásos és túrós ételek

Zsálya
pástétomok, főtt tészták, hústöltelékek,
halételek, szárnyas- és vadhúsok, zsíros húsételek, májas ételek,
lágy sajtok

 Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok,
gyümölcslevesek, édes rizsek,
keleten: főzelékek

Babér
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek,
(jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)

Barbecue
levesek, mártások,
tokányok, vagdaltak, sültek

Bazsalikom
levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak,
paradicsomos, tök-, bab-, gomba- és halételek
(ha nincs, petrezselyemmel helyettesíthetjük)

Borecet
saláták, húspácok

Boróka
pácok, mártások, főzelékek,
sertés- és vadhúsok, rostonsültek, vadpástétomok,
káposztás ételek

Bors
levesek, főzelékek, húsételek, mártások, saláták, öntetek, pácok

Borsfű (csombor)
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek,
krumplis, gombás és káposztás ételek,
(feketebors pótlására is használjuk)

Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei

Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek

Chili
pástétomok, tokányok,
tojás-, hús- és halételek

Curry
mártások, húsok, halak,
tojásos, paradicsomos, rizses ételek

Citromfű
mártások, főzelékek, töltelékek,
gyümölcslevesek, -saláták,
gomba-, szárnyas- és vadételek

Citromhéj
húsos töltelékek, roston sült húsok és halak

Citromlé
saláták, mártások, öntetek, gyümölcslevesek

Édeskömény
saláták, főzelékek, főtt zöldségek, halételek, sütemények

Fahéj
sütemények, gyümölcslevesek,
rizs- és tojásételek

Fekete üröm
mártások,
liba- és sertéssültek,
káposzta- és gombaételek

Fokhagyma
levesek, főzelékek, húsok, halak, saláták, mártások, öntetek, pácok

Gyömbér
mártások, sütemények,
angolos húsok,
hús-, bab-, krumpli- és gyümölcslevesek

Izsóp
pácok, pecsenyék,
burgonya-, zeller-, hal- és hússaláták

Kakukkfű
levesek, saláták, mártások, húsok, halak, sültek, vagdaltak, belsőségekből készült ételek
(jól társítható petrezselyemmel és babérral)

Kapor
mártások, saláták, főzelékek, főtt húsok, húsgombócok

Kapri
mártások, saláták, körözettek, szendvicsek, vadak, halak
(mártásokban, salátákban gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és olajbogyóval)

Koriander
mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, szárnyasok, káposztás ételek
(magja cukrozva az ánizst helyettesíti)

Kömény
levesek, saláták, főzelékek, sültek, körözöttek,
káposztás, burgonyás, sajtos és túrós ételek

Kurkuma
mártások,
ételek színezése

Lestyán
levesek, főzelékek, pártétomok, mártások, saláták

Majoranna
mártások, hústöltelékek, pástétomok, zöldséglevesek, omlettek,
halak, vadak, csirke- és marhahúsok, májételek,
tök-, bab-, paradicsom-, sajt- és burgonyás ételek

Mustár
pácok, mártások, körözöttek

Olajbogyó
mártások, saláták
(gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és kaprival)

Pirospaprika
mártások, saláták, húsok, körözöttek,
magyaros fogások

Petrezselyem
levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek,
sült és párolt húsok, halételek, tojásételek
(jól társítható babérral és kakukkfűvel; szükséghelyzetben bazsalikom pótlására is használjuk)

Rozmaring
mártások, pástétomok, töltelékek,
szárnyasok, halak, vadak, bárány- és malacpecsenyék, zsírosabb sültek,
ecetes halak, gombás ételek,
olaszos és franciás fogások

Sáfrány
húslevesek, mártások, tészták, sütemények, rizottók
(helyettesítője a sáfrányos szeklice)

Snidling (metélőhagyma)
saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok,
burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek,
tojásos, sajtos és túrós ételek,
sült krumpli

Szardella (vagy szardellapaszta)
mártások, öntetek
(gyakran társul petrezselyemmel, kaprival, olajbogyóval)

Szegfűbors
mártások, főzelékek, pácok, vagdaltak, főtt húsok és halak,
gyümölcsös ételek, édes sütemények

Szegfűszeg
mártások, sütemények, gyümölcsös ételek,
olasz területen: sült és párolt húsok

Szerecsendió (és a szerecsendióvirág)
mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak, húsgombócok, sajtos ételek

Szurokfű (origano)
levesek, töltelékek, pástétomok, mártások,
bab-, paradicsom, tök-, burgonya-, hal- és húsételek,
spagettik, pizzák

Tárkony
levesek, mártások, saláták, raguk, tojásételek, csirketöltelékek,
bárány-, borjú-, szárnyas-, malac-, hal- és vadételek,
Erdélyben: savanyú ételek, zöldbab-, borsó- és krumplifőzelékek

Tárkonyecet
saláták, mártások

Torma
mártások,
főtt kolbászok, sonkák és marhahúsok kisérője
(erősen csípős íze száraz melegítéssel enyhíthető)

Turbolya
levesek, tyúk- és báránysültek

Vanília
mártások, sütemények, gyümölcsételek

Zeller
mártások, saláták, főzelékek,
hús- és halételek,
tojásos és túrós ételek

Zsálya
pástétomok, főtt tészták, hústöltelékek,
halételek, szárnyas- és vadhúsok, zsíros húsételek, májas ételek,
lágy sajtok
 

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros