Rizlingszósz shiitake gombával
Hozzávalók: 200g shiitake gomba, 20g vaj, 1/8 liter száraz bor,
őrölt feketebors, só, 1/4 liter tejszín, 1 köteg bazsalikom
Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A vajat felhevítjük, a gombát addig sütjük benne, míg a leve elfőtt. Hozzáadjuk a bort és teljesen befőzzük. A gombát borssal és sóval fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt és valamelyest besűrítjük. A bazsalikomot megmossuk megszárítjuk, majd finomra vágva a szószra szórjuk. Ez a nemes szósz jól illik főtt vagy párolt halhoz, hirtelen sült húshoz, de rizshez vagy korpás bagetthez is
|