Piskóta-omlett
Hozzávalók:
3 db tojásfehérje,100 g cukor,70 g liszt,1 kh. sütőpor,3 ek. őrölt mandula,250 g sovány túró,
1 csomag vanillincukor,1 db vaníliarúd kikapart belseje,200 g tejszín,1 csomag habfixáló,400 g eper
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral, rajzoljunk rájuk 12 cm átmérőjű köröket. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, közben lassan szórjuk bele a cukrot. Verjük tovább, amíg fényleni nem kezd a hab. Óvatosan keverjük hozzá habverővel a tojássárgáját, lisztet, sütőport, és a darált mandulát.Tegyük a tésztát egy evőkanállal a körökre, és simítsuk el. Süssük a sütő középső részén, egymás után 8-10 percig. Borítsuk ki, és húzzuk le a papírt. A forró piskótakarikákat hajtsuk félbe. Hagyjuk kihűlni.Alaposan keverjük össze a túrót, vanillincukrot és a vaníliát. Verjük a tejszínt a habfixálóval kemény habbá, és keverjük a túróhoz. Az epret mossuk meg, tisztítsuk meg, vágjuk négyfelé, és keverjük a túróhoz. Töltsük meg a piskóta-omletteket a gyümölcsös túróval, és hintsük meg porcukorral.Kb. 8 db.
Adag: 4 Elkészítési idõ: 50 perc Kalóriatartalom: 315 Kcal |