Tejszínes almatorta
Hozzávalók:
2 ek. vaj,160 g liszt,5 ek. tej,10 g friss élesztő,3 ek. cukor,1 db tojás,750 g alma,
100 g tejszín,5 tk. vanillincukor,75 g mosott mazsola,50 g mandularudacska
Melegítsük elő a sütőt 50 fokra. Szitáljunk egy edénybe 150 g lisztet, és nyomjunk bele egy mélyedést. Melegítsük fel a vajat és a tejet, oldjuk fel benne az élesztőt, és öntsük a keveréket a mélyedésbe. Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és gyúrjuk az egészet sima tésztává. Takarjuk le, és kelesszük a félig nyitott sütőben 20 percig.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk cikkelyekre. Keverjük össze a tejszínt, a vanillincukrot, a maradék cukrot, és a maradék lisztet.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Gyúrjuk át a tésztát, és nyomkodjuk a kivajazott tortaformába ( 26 cm átmérőjű ). Tegyük rá pikkelyszerűen az almát. Szórjuk rá a mandulát, és a mazsolát. A tejszínes masszát öntsük az almára. Süssük a süteményt a sütő középső részén kb. 20 percig. Langyosan tálaljuk Adag: 10 Elkészítési idõ: 55 perc Kalóriatartalom: 220 Kcal |