Kókuszos tallér
12, 5 dkg vaj + a tepsihez ,18 dkg cukor ,1 csomag vaníliás cukor ,2 tojás + 1 a kenéshez,
20 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz, 12, 5 dkg liszt ,15 dkg étkezési keményítő
A vajat összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és két tojással. Beledolgozzuk a kókuszreszeléket, a lisztet, az étkezési keményítőt, és alaposan összedolgozzuk. Cipót formázunk belőle, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A tésztát 4 mm vastagon kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk ki belőle, megkenjük a maradék tojással, és megszórjuk kókuszreszelékkel. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőlapot, rátesszük a tallérokat, és kb. 10-15 percig aranybarnára sütjük. |