Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
LEVESEK

LEVESEK
Korhelyleves
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 babérlevél,
1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál Vegeta, 1 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve és héja, késhegynyi törött fekete bors, csipetnyi cukor.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1 evőkanál vizet ráöntve, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi vízzel. Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom apróra vágott héját, és befedve felforraljuk. 20 percig főzzük. Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, és felkarikázzuk. A főzés félidejében beletesszük a levesbe. Végül belekeverjük a fél dl vízzel és liszttel simára kevert tejfölt, majd jól kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük a citromlével, ha nem elég savanyú. Csipet cukrot is belekeverünk, és forrón tálaljuk. (Ha a társaság szereti a csípős ízt, tehetünk bele egy cseresznyepaprikát is.)
Borleves
Hozzávalók: 1/2 liter fehérbor, 6 dl víz, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, fahéj, citrom és narancshéj reszelve.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, beletesszük a fűszereket, felöntjük a borral, és a vízzel, majd kis lángon állandóan keverve, hogy a tojások össze ne fussanak, forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, és néhány percig tovább keverjük a habverővel, míg jó habos nem lesz. Csészékben tálaljuk.
Böjti bableves
Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej foghagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.
A megtisztított és megmosott babot néhány órára víbe áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és a hosszúra vágott zöldséget, sárgarépát, valamint a kettévágott burgonyát, foghagymát, vöröshagymát, sót beletesszük a levesbe. Mikor a bab megpuhult, törött paprikát szórunk a tetejére és összeforraljuk.
Tárkonyos pulykaragu leves
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 kis vöröshagyma, 1 dl olaj, só, törött fekete bors, egy kevés apróra vágott, petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (leveskockából is lehet), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 6 dkg liszt, 2 dl tejszín, 1 evőkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utána ízesítjük. A tárkony-ecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.
Savanyú malacaprólék leves
Hozzávalók: 80 dkg malacaprólék, 12 dkg vöröshagyma, 8 dkg zsír, 5 g pirospaprik, 2 db babérlevél, 3 g törött bors
4 dkg lisz, 2 dl tejföl, 1 db citrom, só.
A megtisztított malacaprólékot apróbb darabokra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, És beletesszük a malacaprólékot. Sóval, babérlevéllel, törött borssal fűszerezzük, és fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután vízzel felengedjük, és a húst puhára főzzük. Rózsaszínére pirított rántással beszórjuk, hozzáadjuk a tejfölt, és citromlével savanykásra ízesítjük.
 

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós üzlethelyiség eladó 06209911123    *****    ACOTAR Fanfiction: Velaris, a második otthonom    *****    LITERATURES SUBPAGE /// VERSEK ÉS TÖRTÉNETEK EGY HELYEN ///LITERATURES.GPORTAL.HU///LITERATURES SUBPAGE    *****    Naruto rajongói oldal | konoha.hu | Látogass el konoha falujába | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA    *****    Turbózd fel a kreativitásod! Prémium grafikai források a PNG Tree-n.    *****    Anime tematikájú Cinematic trance zene és látványvilág Arcadia fantáziavilágában és még sok más videó a chanelen    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA///PREKAMBRIUM.GPORTAL.HU /// PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO.GPORTAL.HU ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    "TEKERJ VISSZA" - RÉGI KERÉKPÁROK IDÕSZAKI KIÁLLÍTÁSA - BAJA TÜRR ISTVÁN MÚZEUM    *****    Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.