Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
SZALONNAKOCSONYA

Szalonkocsonya
Aki a porcogós, csontos kocsonyát szereti, az úgyis el tudja készíteni, aki csak a finomítottat, annak következzék Vándor István állatorvos jól bevált receptje. Szükségeltetik 4-6 szép sertésláb feldarabolva. 2 csülök, fél fej, fél kiló lapocka. A húsokat jól megtisztítjuk, ha kell, perzseljük is. A húsokat fazékba tesszük, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, szemes borssal, néhány szem korianderrel, két egész fej fokhagymával, két fej hagymával, héjának egy részét meghagyhatjuk. Kerül a hús mellé sárgarépa, gyökér, zeller, babérlevél és kevés piros porpaprika. Felforraljuk, és 5-6 órán át lassan, gyöngyözve főzzük. Amikor már félig kihűlt, kiszedjük belőle a zöldségeket, ezekből később majonézzel, zöldborsó és almakockák hozzáadásával franciasalátát készítünk. A húst lemaceráljuk a csontokról, a bőröket apróra vágjuk, és őzgerinc-formák aljára rendezzük A levet ráöntjük, és hagyjuk megdermedni. A feljövő zsírt leszedjük, majd tálakra kiborítjuk. A büféasztalra még adhatunk kaszinó tojást, hideg, sült csirkecombokat, salátákat, sonkatekercseket és éjfélre lencsével töltött paradicsomokat vagy gombafejeket. Ezt úgy készítjük, hogy az előzőleg beáztatott lencsét jó sűrűre megfőzzük, kevés ecettel vagy citromlével, mustárral, kevés piros porpaprikával és borssal ízesítjük, majd a néhány percig olajban, kalapjával lefelé fordítva elősütött gombafejekre vagy a kivájt paradicsomokba töltjük.
Ne feledkezzünk el a malacsültről sem, hiszen a pénz mellett nem árt, ha a szerencsét is kitúrja valaki. Nézzük, milyen útmutatást olvashatunk a malacsütésről a XVI. századból, az ismeretlen szerzőtől származó "Szakács Tudomány" című könyvből. "Malacz sütve szárazon: ... az álla alatt az nyelvét is kivond, a nyakát fenn kétfe- lől megczövekeld, az hol meghasítod, szépen ugy vond fel a nyársra. Megsózzad, mikor megarányzod, hogy az étek elkészül... Ha az malacz nem kövér, szalonnával, sós vizzel is meg- csepegessed, mikor szép porczogós az büre, akkor add fel." Ma már sokan otthon nem a nyársat, hanem a sütőt használják a szilveszteri malac elkészítéséhez. A megtisztított egész malac belsejét megsózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük és körülbelül fél órát állni hagyjuk, hogy a fűszer jól átjárja. Kívülről nem sózzuk meg! A malac külső felületét hideg sertészsírral megkenjük és közép-meleg sütőben pirosra sütjük úgy, hogy közben sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Ha a sütő túl meleg, akkor a malac bőre felhólyagosodik. Ilyenkor a sütő hőfokát állítsuk kisebbre, és a hólyagokat szúrjuk fel. A malac farkára, fülére tegyünk zsírpapírt vagy alumíniumfóliát, hogy ne égjen meg. Ha elkészült párolt boros vagy pezsgős káposztával tálalhatjuk. (forrás Új Ember Magazin)

 

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros