Karácsonyi burgonyasaláta - kedvencem
Hozzávalók: 15 dkg burgonya, 30 dkg alma, 20 dkg zeller, 10 dkg póréhagyma, 3 dl kefir, 3 dl 12%-os tejföl, 20 dkg majonéz, citromlé, mustár, porcukor, őrölt fehérbors, só.
A lehetőleg egyforma kis méretű burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Az almát megmossuk, magházát kivágjuk, s apró kockákra vágjuk. A zellert megmossuk, megtisztítjuk, és az almareszelőn lereszeljük. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A hozzávalókat óvatosan összekeverjük. Végül az egészet leöntjük a majonézből, kefirből, tejfölből készített, citromlével, mustárral, porcukorral, őrölt fehérborssal ízesített mártással. Tálalás előtt egy-két órára hűtőbe tesszük. |