Túrópuding
Hozzávalók:
2 db zsemle,
2 dl tej,
30 dkg tehéntúró,
5 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj,
6 db tojás,
fél citrom héja,
5 dkg mazsola,
10 dkg dióbél,
12 dkg porcukor.
A meghámozott zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk és a túróval együtt áttörjük. A pudingformákat kivajazzuk és kihintjük kristálycukorral.
A vaj többi részét a tojássárgákkal és a porcukorral jól kikeverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a túrót, az előzőleg beáztatott mazsolát és a durvára tört dióbelet, majd az egészet nagyon jól összekeverjük és elosztjuk az előkészített formákba. A formákat vízgőzbe állítva, a sütőbe téve kigőzöljük. Tálaláskor a túrópudingot leöntjük langyosított, cukorral édesített tejföllel.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1348 kJ/321 kcal
Turopuding malnaizzel
Hozzavalok:
2 db zsemle,
1 dl tej,
25 dkg turo,
3 dkg buzadara,
5 dkg cukor,
1 cs. vaniliascukor,
citromhej.
A meghamozott zsemlet tejbe aztatjuk, kicsavarjuk, es a turoval egyutt attorjuk. A vajat, a tojassargajava,l es a cukorral simara keverjuk,vaniliascukorra,l es citrom-hejjal izesitjuk, majd hozzadolgozzuk a turot,es a buzadarat, felvert tojashabbal lazitjuk.
A format kivajazzuk es
meghintjuk porcukorral. A masszat a formaba helyezzuk es sutoben, vizgozbe allitva kb. 25-40 percig sutjuk. Malnaizzel leontve kinaljuk. |