KARAMELLKRÉM
Végy 5 dl tejet,
4 tojássárgáját,
15 dkg cukrot és
7 dkg lisztet.
A cukor harmadát pirítsd meg.
Ha eléggé megbarnult, add a tejhez, forrald fel vele, azután hagyd langyosra hűlni.
Közben a tojássárgákat keverd habosra a maradék cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett szűrd hozzá a langyos tejet. Ezután lassan melegítsd (teheted gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergesd, amíg be nem sűrűsödik.
Kenyérre kenhető csokoládés mogyorókrém
30 dkg porcukor,
3 csomag félzsíros tejpor,
25 dkg sütő margarin,
15 dkg finomra darált amerikai mogyoró,
10 dkg kakaópor,
2,5 dl langyos víz,
1 mokkáskanál só.
Mély keverőtálba szórom a porcukrot, a kakaóport, a tejport meg a sót. Szárazon összekeverem, majd a langyos vizet ráöntöm. A margarint darabokban hozzáadom, és elektromos habverővel addig keverem, míg habos, könnyű massza nem lesz. Végül beledolgozom a darált mogyorót, és jól zárható üvegbe töltöm. Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Rizses csoki
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 csomag vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó
0,8 dl víz
1 evőkanál zselatin
20 dkg tejpor
1 csomag puffasztott rizs
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot, a vaníliáscukrot, a kakaót, a vizet és a zselatint egy edénybe tesszük, és addig melegítjük, míg forrni kezd, majd lehűtjük.
Amikor már langyos, belekeverjük a tejport, majd a puffasztott rizst.
Egy magasabb peremű tálcára öntjük a masszát, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetjük egy napig.
Vanília sodó:
1 cs pudingpor
1 cs vaníliás cukor
6 dl tej
10 dkg cukor
1 fahéj
Ugyanúgy készül, mint a hagyományos puding, csak kicsit
hígabb. |