Hozzavalok:
1 kg savanyu kaposzta
1o dkg fustolt szalonna
kb. 3o dkg liszt
75 dkg burgonya
1 tojas
so
bors
safrany
pirospaprika
A felkockazott szalonnat megpiritom, es pirospaprika
hozzaadasa utan beleforgatom a kimosott savanyu kaposztat.
Kevergetve parolom fedo nelkul szep szalkasra. A megtisztitott
burgonyat nyersen lereszelem, galuskatesztat keszitek annyi
liszttel, amennyit felvesz, kozben hozzakeverem a tojast, es
soval, safrannyal fuszerezem. Forro vizbe szaggatom,
megfozom es leszurom. A ket etelt egy nagyobb talban
osszeallitom. Kesobb, ha ujramelegites kozben atpiritom, meg
finomabb.
Elkeszitesi ido kb. 45 perc.
A sarga szinu safrany azert kell, hogy a galuska szine
ne barnuljon meg a nyers krumplitol.
|