Raffaello golyo
Hozzavalok: I. massza: 20 dkg cukor, 1 dl viz, 20 dkg tejpor, 15 dkg
kokuszreszelek, 1 cs. vanilias cukor.
II. massza: 2,5 ek. liszt, 2.5 ek cukor, 1.5 dl tej, 1. cs. vanilias
cukor, 8 dkg margarin, 8 dkg kokuszreszelek
Tovabbi hozzavalok: mandula a kozepebe (mogyoroval is jo, de mandulaval
finomabb, fontos, hogy ne sozott legyen), kokuszreszelek (eleg sok)
amiben a vegen megforgatjuk.
Elkeszites:I. massza: A cukrot a vizzel habzasig fozzuk, levesszuk a
tuzrol, majd belerakjuk a tejport, a kokuszreszeleket, es a vanilias
cukrot. Ekkor egy suru masszat kapunk, tegyuk felre, es fogjunk hozza
a II. massza elkeszitesehez.
II. massza: A cukrot es a lisztet a tejjel osszefozzuk, addig fozzuk,
mig be nem surusodik (folyamatosan kavargassuk!). Ha kihult,
beletesszuk a vanilias cukrot, a kokuszreszeleket, es a margarint.Az I.
es a II. masszat osszekeverjuk (az I. massza olyan suru lesz, hogy
erdemesebb gyurni), golyokat formazunk belole, kozepebe mandulat v.
mogyorot teszunk, es kokuszreszelekben megforgatjuk. Talalas elott
legalabb egy orara tegyuk huvos helyre (pl.: hutobe :))))
TIPP: A golyok ne legyenek tul nagyok, mert a massza egy kicsit tomeny!
Rafaello
Szukseges hozza :
3 kanal liszt
6 kanal cukor
1 csomag vanilias cukor
3 dl tej
20 deka kokuszreszelek (+ meg valamennyi kivulre)
10 deka vaj vagy Roma margarin
egy uveg nutella vagy egyeb mogyorokrem
egy fel kilo(lehet joval kevesebb is) mandula vagy mogyoro
Az elkeszites modja:
A lisztet, a cukrot, a vanilias cukrot es a tejet fel kell fozni. Meg
kell varni amig langyosra hul, majd bele kell keverni a kokuszt es a
vajat.
Ha teljesen kihult, akkor golyocskakat kell alkotni, megpedig ugy, hogy
a golyo magja egy szem mandula vagy mogyoro legyen, kore pedig
izles szerinti mennyisegu nutella-krem illesztendo. Mikor ez megvan,
akkor johet a lenyeg : a hideg rafaellomasszabol tetszes szerinti, de
szerintem legalabb fel centi vastagsagu hejat kesziteni a felkesz
golyocskak kore. Az utolso lepes a legegyszerubb, az immar szinte toke-
letes golyocskakat kokuszreszelekben kell meghempergetni.
A munkanak vege, johet a pihenes... , a rafaellonak ugyanis egy
ejszakan at allnia kell a hutoben.
RAFAELLO 2.
1,5 dl vizben felfözünk 35 dkg cukrot, majd belekeverünk 1
Rama margarint. Ezután hozzáteszünk 2 csomag
kókuszreszeléket, 2 csomag tejport és egy marék diot. Jol
összekeverjük és a kész masszát egy orára a hütöbe tesszük
pihenni. Ezt követöen golyokat formálunk belöle. A közepébe
egy darabka dio, mogyoro vagy mandula kerül. A kész golyokat
kokusz reszelékbe forgatjuk.
MASIK
1,5 dl viz, 20 dkg porcukor, 1 margagin (25
dkg), 3 csomag kokuszreszelek (30 dkg), 25 dkg sovany
tejpor. A tolteshez: tisztitott mandula, dio vagy mogyoro A
forgatashoz: 1 csomag kokuszreszelek (10 dkg)
A vizbol es a cukorbol szirupot fozunk, a tuzrol leveve a
margarint hozzakeverjuk, majd megvarjuk, amig kihul. Ezutan
a kokuszreszeleket es a tejport hozzaadjuk, jol eldolgozzuk,
majd hutoszekrenybe tesszuk. Amikor megdermedt, nedves
kezzel golyokat formalunk belole. Ezek kozepebe egy-egy
mandulat, diot vagy mogyorot teszunk, vegul
kokuszreszelekben megforgatjuk.
Raffaello 3
Hozzavalok: 1,5 dl viz, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 20 dkg
kokousz + 10 dkg a forgatashoz (nekem altalaban nem eleg a 10 dkg), 30
dkg tejpor
A vizben a porcukrot felfozzuk, majd feloldjuk benne a margarint.
Hozzakeverjuk a kokuszreszeleket es a tejport. Hutoszekrenyben
lehutjuk (kb. 3-4 ora). Vizes kezzel kis golyokat formalunk belole,
mandulat/mogyorot teszunk bele, es kokuszba forgatjuk.
Mondjuk en egybol min. dupla adaggal kezdem, mert mindket oldalon
kapnak a szulok, Parom nagyszulei, tesoek, es a boltba is viszek be
egy keveset [:)] nagyon gyorsan el tud fogyni
Raffaello házilag 1.
Hozzávalók: 1/2 kg kókuszreszelék, 32 dkg margarin, 40 dkg kristálycukor, 20 dkg tejpor, amerikai mogyoró, 1.2 dl víz
40 dkg kókuszreszeléket és a tejport összekeverjük. A vizet és a cukrot sziruppá főzzük, lehűtjük, és hozzáadjuk a kókuszos keveréket, valamint a margarint. 1 órára hűtőbe tesszük. Apró golyókat formálunk belőle, s a belsejébe 1 - 1 mogyorót teszünk. Beleforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe.
Raffaello házilag 2.
Hozzávalók: Másfél deci víz, 35 dkg cukor, 40 dkg tejpor, 20 dkg kókuszreszelék (plusz még valamennyi a hempergetéshez), 1 Ráma, hámozott mandula.
Elkészítése: A cukrot a vízben felfőzzük, majd félig lehűtve belekeverjük a tejport és a reszeléket. Amikor lehűlt, hozzáadjuk a margarint, jól összedolgozzuk keverővel, és egy órára jégszekrénybe tesszük. Úgy formázunk belőle egyforma golyókat, hogy a közepébe tesszük a mandulát. Kókuszreszelékbe hempergetjük.
Raffaello házilag 3.
Hozzávalók 2 dl víz, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg tejpor, 30 dkg kókusz + mandula.
A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk.
Raffaello házilag 4.
Hozzávalók: 30 dkg kristálycukor, 1,5 dl víz - ezeket felmelegítjük. Ha kihűlt, beleteszünk 24 dkg kókuszreszeléket, 27 dkg zsíros tejport, 25 dkg margarint, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag ostyalapot (ezt apróra kell törni vagy darálni). Belülre pirított mogyorót, kívülre kb. 12 dkg kókuszreszeléket.
Raffaello házilag 5.
Hozzávalók: 3 kanál liszt, 6 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 20 deka kókuszreszelék, (+ még valamennyi kívülre), 10 deka vaj vagy Ráma margarin, egy üveg nutella vagy egyéb mogyorókrém egy fél kiló (lehet jóval kevesebb is) mandula vagy mogyoró
Elkészítése: A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet fel kell főzni. Meg kell várni, amíg langyosra hűl, majd bele kell keverni a kókuszt és a vajat.
Ha teljesen kihűlt, akkor golyócskákat kell alkotni, mégpedig úgy, hogy a golyó magja egy szem mandula vagy mogyoró legyen, köré pedig ízlés szerinti mennyiségben Nutella krém illesztendő. Mikor ez megvan, akkor jöhet a lényeg: a hideg Raffaello masszából tetszés szerinti, de legalább fél centi vastagságú héjat készíteni a félkész golyócskák köré. Az utolsó lépés a legegyszerűbb, az immár szinte tökéletes golyócskákat kókuszreszelékben kell meghempergetni.
Egy éjszakán át, állnia kell a hűtőben.
|