SÜLT BURGONYA FÜSZERESEN, TOJÁSSAL
Hozzávalók:
1 kg CHÉRIE burgonya
6 dkg vaj
2 fej vöröshagyma
6 tojás
1,2 dl tejszín
só
frissen őrölt fehér bors
evőkanál vágott petrezselyem és
metélőhagyma
A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Lecsöpögtetjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni majd felszeleteljük. Ajánlatos előző nap megfőzni és héjában hűlni hagyni. A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, a burgonyaszeleteket belehelyezzük, szép barnára megsütjük, eközben a vöröshagymát megtisztítva, felkockázva hozzáadjuk. A tojásokat a tejszínnel habosra kikeverjük, sóval, borssal, petrezselyemmel és a snidlinggel ízesítjük. A fűszeres tejszínes tojást egyenletesen a sült burgonyára öntjük, egy darabig hagyjuk állni majd tálalhatjuk.
|