CSlRKEHÚSOS BURGONYASALÁTA
Hozzávalók:
0,5 kg CHÉRlE burgonya
1 db nagy fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db zellergumó
2 x 1 0 dkg csirkemell
2 evőkanál tejszín
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál apróra vágott kapor
mustár
só,
frissen őrölt bors
kovászos uborka
1 evőkanál apróra vágott kapri bogyó
2 főtt tojás
1 db fejes saláta
2 evőkanál egész kapri bogyó
8 db olíva bogyó
A. burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük (legjobb már előző nap) meghámozzuk, szeleteljük. Félre tesszük. A hagymát, sárgarépát, zellert megtisztítva, durvára daraboljuk.
Egy nem túl nagy Iábosban kevés vizet forralunk. A Ieves zöldséget és a csirkehúst kb. 20 percig puhára főzzük. A húst kivesszük és kockára vágjuk.
A tejszínt a majonézzel és joghurttal elkeverjük, a kaprot és a mustárt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. A kovászos uborkát a kapri bogyóval a burgonyával és a csirkehús kockákkal összekeverjük. Egy órára hűtőbe tesszük. A főtt tojást szeletelve óvatosan hozzáadjuk. Megkóstoljuk a salátát, szükség szerint után ízesítjük. A fejessalátát tisztítás után lecsöpögtetjük, levelekre szedjük és ízlésesen egy nagy tálra rendezzük A burgonyasalátát piramis formában erre helyezzük, majd a kapri és olíva bogyókkal díszítjük.
|