BURGONYASALÁTA ZÖLDBORSÓVAL ÉS SÁRGARÉPÁVAL
Hozzávalók:
1 kg CHÉRIE burgonya
1 db nagy csemege uborka
1 fej vöröshagyma
1 csésze zöldborsó és sárgarépa (mélyhűtött vagy párolt és lehűtött)
10 dkg érett füstölt szalonna
1,2 dl húslé v. víz
2- 3 evőkanál fűszerecet
3-4 evőkanál olaj
só
frissen őrölt bors
2 db főtt tojás
frissen vágott metélőhagyma
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, hámozzuk, lehűtjük és szeletekre vágjuk.
Az uborkát, hagymát kockára vágjuk. Mindezt tálba tesszük. Ha a burgonya kissé kemény, öntsük le egy kis forró vízzel.
A szalonnát szintén apróra kockázzuk és egy kis méretű, széles láboskában üvegesre pirítjuk. A húslét vagy vizet és az ecetet hozzáadjuk, összefőzzük. Sóva1, borssal ízesítjük.
Ezt a pikáns szószt még melegen az előbbiekhez adjuk, jól elkeverjük és kb. félóráig állni hagyjuk. A tálban levő salátát a tojásszeletekkel és metélőhagyma karikákkal díszítsük.
|