BURGONYASALÁTA KUKORICAVAL ÉS PÁRIZSIVAL
Hozzávalók:
1 kg CHÉRlE burgonya
1 salátauborka
1 doboz kukorica konzerv
25 dkg párizsi
4 evőkanál ecet
2 evőkanál narancslé
salátafűszer
só
frissen őrölt bors
6 evőkanál olaj
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és sós vízben megfőzzük. Az uborkát megtisztítjuk, hosszában elvágjuk, egy teáskanállal kiemeljük a magházat, utána csíkokra vágjuk. A kukoricát szűrön lecsöpögtetjük. A párizsit felkockázzuk.
Az ecetet és a narancslét egy tálban összekeverjük. A fűszereket, a sót és a borsot belekeverjük, utoljára az olajat adjuk hozzá erőteljes keveréssel. A burgonyát csepegtetés és lehűlés után felszeleteljük.
Az összes hozzávalókat a salátalével elkeverjük Esetleg sóval, borssal még egyszer után fűszerezzük, csíkokra vágott saláta levéllel díszíthetjük és ízesíthetjük.
|