BURGONYASALÁTA FRANCIA MÓDRA
Hozzávalók:
1 kg CHÉRIE burgonya 2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma 2 piros paprika 1,2 dl víz
1 MAGGI leveskocka 2 evőkanál ecet 4 tojás
4 csemege uborka
1 csomó metélőhagyma
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és fel- kockázzuk s a felforrósított olajban aranysárgára átsütjük.
A hagymát felszeleteljük. A paprikákat megmossuk, a magháztól megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a burgonyához s együtt továbbsütjük. Vizet adunk hozzá, felforraljuk a leveskockával együtt 20 percig majd áttesszük egy tálba. Még forrón rácsöpögtetjük az ecetet, alaposan átforgatjuk és hűlni hagyjuk.
Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, kihűtjük és kockára vágjuk. Az uborkákat felszeleteljük, a metélőhagymát apróra vágjuk. Mindezt óvatosan a lehűtött salátához keverjük s langyosan tálaljuk.
|