BURGONYA NYÁRSON
Hozzávalók:
1 kg közepes méretű CHÉR1E burgonya só
frissen őrölt fekete bors 75 dkg vöröshagyma kömény
25 dkg sovány füstölt szalonna édes-nemes pirospaprika 1-2 evőkanál vaj
Kimondottan jóízű és nem szétfövő burgonya szükséges hozzá, hogy a szeletek a nyársról ne váljanak le.
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, kefével is. Meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, leszárítjuk. A szeleteket egymás mellé fektetjük, megsózzuk, borsozzuk.
Megtisztítjuk a hagymát, 2 mm vastag szeletekre vágjuk és ugyanúgy egymás mellé tesszük, őrölt köménnyel meghintjük.
A szalonnával ugyanígy teszünk. Gazdagon beszórjuk piros paprikával. Mindezt, csak az egyik oldalról fűszerezve. 1 0 percig állni hagyjuk.
Váltakozva nyársra húzzuk úgy, hogy burgonya szelettel kezdődjön és fejeződjön be.
Minden nyárshoz alka1n1as méretű alufóliát vágunk, a közepét vajazzuk meg. A nyársat erre fektetjük, beburkoljuk a fóliával, a végén rácsavarjuk. Ne túl szorosan, mert a fólia sütés közben felfúvódik. 220 °C-os, előmelegített sütőbe tegyük. 30 percig süssük, alufóliában tálalhatjuk |