Pyti más néven bárányleves csicseriborsóval
ez egy izraeli séftől tanultam!! Hozzávalók 1kg bárány lábszár csontos, 20 dkg sárgarépa, 10dkg zeller, 3fej gomba, 1 fej vörös hagyma, 2gerezd fokhagyma, 20dkg csicseriborsó, babérlevél elég egy db, tárkonylevél az lehet bőségesen, só bors, 1 ágacska kakukkfű, 1dl olivaolaj, fél citrom, és friss menta abból 5-6levél!!! Elkészítés: első lépésben tegyük fel főni a csicseriborsót sós böséges vizben. kb 3-4óra alatt fő meg!! Míg fő, egy nagyobb fazékban hevítsünk olajat és a báránylábszárt pirítsuk le. Hagyjátok nagyobb darabokban, úgy guszta, ha szép pirosra pirul. Tegyétek bele a hasábokra vágott zöldségeket és a fűszereket (mentán kívül) Vízzel még ne öntsétek fel, hanem picit így pirítsátok. Kap egy pörzs ízt, sokkal finomabb. Ha ez megvan, jöhet a víz. Bőven lepje el! Mérsékelt tűzön, mintha húslevest főznétek készre. A legvégén jöhet a már megfőzött csicseriborsó, amit a leveshez teszünk. Facsart citrom, és az apróra vágott menta hihetetlen finom!!
vorii: minestrone szerűt: én egyszerűen veszek minden zöldségből egy kicsit, répa, zeller, borsó, zöldbab, gomba, egy húsleveskockával felfőzöm, felengedem paradicsomlével, ha kell só, és megfűszerezem, kis bors, csip. oreganó, bazsalikom, végül belefőzök apró karika tésztát, egész hamar megvan . |