Sonkás szendvicskrém
(12 darab szendvicshez való)
Frank Júlia Ötletfazék
Hozzávalók: 10-15 dkg darált sonka, 2 dkg Rama margarin, 2 dl tej, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál reszelt torma, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só.
A margarint a liszttel együtt a tűzre tesszük. Ha már habzik, ráöntjük a tejet. Simára keverve jó sűrűre főzzük, és a tűzről lehúzva belekeverjük a darált sonkát, a fűszereket, a tisztított, zúzott fokhagymát, valamint a reszelt tormát. Alaposan összekeverjük. Az előzőleg mindkét oldalán megpirított kenyérszeletekre kenjük, és forró sütőben (vagy grillsütőben) szép pirosra megsütjük a tetejüket.
Elkészítési ideje: kb. 40 perc.
|