Lecsós szendvics
(12 darabhoz)
Frank Júlia Ötletfazék
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 4 húsos zöldpaprika, 1 nagy főtt burgonya, 2 paradicsom, 5 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors, 12 szelet kenyér.
A megtisztított vöröshagymát, a kicsumázott, megmosott zöldpaprikát, a füstölt szalonnát és a főtt burgonyát együtt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, a zúzott fokhagymával és sóval. Ezután hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott paradicsomot, és a lecsós krémet rákenjük a kenyérszeletekre. Előmelegített, forró sütőben (vagy grillsütőben) szép világos sárgára sütjük a tetejét.
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.
|