Káposztával töltött zsemle
(4 személyre)
Frank Júlia Ötletfazék
Hozzávalók: 4 zsemle, 8 evőkanál maradék párolt káposzta, 1 tojás, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj.
A zsemléket kettévágjuk, és a belét úgy szedjük ki egy éles késsel, hogy a fél zsemlének csak vékony fala maradjon. A kivájt zsemlebelet apróra összevágjuk, a tojást habosra felverjük, belekeverjük a párolt káposztát, a zsemlebelet, a zúzott fokhagymát, kevés sót és törött borsot, valamint 1 evőkanál tejfölt. A töltelékkel jól megpúpozva beletöltjük a fél zsemlékbe, majd tepsire vagy lapos tűzálló tálra rakjuk szorosan egymás mellé. Tetejükre locsoljuk a maradék tejfölt, és az előmelegített, forró sütőben tizenöt percig sütjük. Jóízű, olcsó és kiadós vacsora, amellyel a maradék párolt káposztát és a már nem friss zsemlét lehet hasznosítani.
Elkészítési ideje: kb. 40 perc.
|