Szendvicstorta I.
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók: 1 kerek rozskenyér, 20 dkg rokfortkrém, 20 dkg körözöttkrém, 30 dkgsajtkrém, 1 alma, 3 dkg dióbél, 10 szem olajbogyó.
Az előre elkészített krémeket a hűtőszekrényből kivesszük, hogy jól kenhetőeklegyenek. A rozskenyér héját éles késsel körös-körül, teljesen eltávolítjuk, ésa tortakarikához hasonló formát képezünk a kenyérből. Ezután a "tortát" 4egyenlő vastag lapra felvágjuk, és az egyes lapok közé váltakozva -egyenletesen kenve - betöltjük a különböző krémeket. Ügyeljünk arra, hogy akenyérlapok az eredeti felvágás sorrendjében kerüljenek vissza!
A torta tetejét és oldalát a maradék sajtkrémmel teljesen bevonjuk, a tetejétdiógerezdekkel, vékony cikkekre vágott, hámozatlan piros almával és félbevágottolajbogyóval díszíthetjük. Tálalásig hűtőszekrényben dermesztjük, majd tortáhozhasonlóan szeleteljük.
Szendvicstorta II.
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók: 1 fehér kenyér (1 kg-os), 25 dkg sonkakrém, 25 dkg tojáskrém, 30dkg szardíniakrém, 10 főtt fürjtojás, 2 dkg kaviár, 1 csomó hónaposretek, 2 csomó metélőhagyma.
Az előző szendvicstortához hasonlóan a kenyeret megformázzuk, de most téglalapalakúra. Betöltése is azonos módon történik, de a végén kívülről aszardíniakrémmel vonjuk be. A torta tetején a két hosszanti oldalon egymássalszemben rakjuk fel a díszítésül szolgáló, hosszában félbevágott és középennéhány szem kaviárral díszített fürjtojásokat egy-egy cikk retekkel váltakozva.
A torta oldalait apróra vágott metélőhagymával "bepanírozzuk", és a tortáttálalásig hűtőszekrényben dermesztjük. Tálaláskor kb. ujjnyi vastag szeletekrevágjuk fel.
|