Szardíniás szendvics
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók (6-8 szelet): 1 doboz szardínia, 6-8 dkg vaj, 2 kemény tojás, 1citrom, fél fej saláta, fél zsúrkenyér, fél csomó petrezselyemzöld,1 kis tubus natúr majonéz.
A kenyérszeleteket megvajazzuk, és salátalevéllel beborítjuk. A haldarabokat azolajból kivéve lecsepegtetjük, és a gerincvonal mentén - óvatosan, hogy netörjön - félbevágjuk. A két fél darabot fényes oldalával felfelé fordítvaegymással szemben, átlós irányban helyezzük a kenyerekre. A két ellentétessarokra egy-egy karika kemény tojást petrezselyemzölddel díszítve, a másikkettőre pedig egy-egy vékony karika hámozott citromot teszünk. A halakhosszanti két oldalára egy-egy csíkot húzunk a tubusos majonézből.
|