Kaviáros szendvics
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók (kb. 8 szelet): 1 doboz kaviár, 10 dkg vaj, 2 kemény tojás, 1citrom, 1 csomó metélőhagyma, 2 paradicsom, fél rúd francia kenyér,petrezselyemzöld ízlés szerint.
A francia kenyeret ferdén és vékonyan felszeleteljük, megvajazzuk és a kenyérteljes felületét kaviárral vékonyan bevonjuk. A szeletek egyik végérepetrezselyemlevéllel díszített citromkarikát, a másik végére egy szelet keménytojást helyezünk. Meghintjük a szeleteket finomra vágott metélőhagymával, ésközepükre a paradicsom húsából kiszúrt vagy kivágott apró kerek vagy szögletesdarabkát teszünk. A szendvicsek oldalát vajjal hajszálvékonyankörbespricceljük. A kaviáros szendvicset enyhén megpirított kenyérszeletekre iskészíthetjük.
|