Francia húsos csukott szendvics
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók (kb. 5 adag): 1 rúd francia kenyér, 20 dkg mortadella, 20 dkg Vadászfelvágott, 4 kemény tojás, kb. 6-8 dkg vaj, fél fej saláta, 20 dkgnyers uborka, 20 dkg paradicsom, 30 dkg franciasaláta, só ízlésszerint.
A francia kenyeret (akár egy kiflit) hosszában félbevágjuk, és az alsó részébőla kenyérbelet kivájjuk. A mélyedést végig a megmosott és leszárítottsalátalevelekkel dúsan kibéleljük, majd a franciasalátát a mélyedésbe végigbetöltjük. Ezután a bőrétől megfosztott felvágott-szeleteket a salátánfelváltva végigrakjuk, esetleg két sorban. A két sor felvágott közé helyezzük akarikára vágott és enyhén megsózott tojásszeleteket. Az uborkát és aparadicsomot szintén felkarikázva a hússzeletekre helyezzük. Végül lefedjük azelőzőleg vajjal megkent felső résszel. Tálaláskor a hosszú szendvicset kb. 10cm-es darabokra felvágjuk. Serdülőkorú gyermekek számára vághatjuk hosszabbrais.
|