Csabai karajos szendvics
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók (10 szelet): 15 dkg csabai karaj, 10 dkg vaj, 20 dkg franciasaláta,fél fej saláta, 15 dkg csemege uborka, 10 dkg marinált paprika(konzerv), 10 szelet csomagolt szendvicskenyér.
A csabai karajt géppel vagy kézzel vékonyra felszeleteljük, a kenyereketvékonyan megkenjük a habosra kevert vajjal, és a megmosott, megszárítottsalátalevelekből mindegyikre teszünk egy akkora levelet, amely nagyrészt befedia kenyér felületét. A franciasalátából minden kenyér közepébe egy kis halmotformázunk, és a felszeletelt húsból mérettől és vastagságától függően 2-3szeletet helyezünk legyező alakban úgy, hogy a franciasaláta is látható legyen.
A legyező alak végére csemegeuborkából készített apró legyezőt és egy kevésvékony csíkokra vágott piros marinált paprikát teszünk. Végül a szendvicsetlefényezzük. Hasonló módon készíthetünk hideg sülthús, Stefánia-vagdalt vagyegyéb sültek felhasználásával is szendvicseket.
|