Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
TÚRÓS SÜTEMÉNYEK

MOGYORÓS TÚRÓSZELET
HOZZÁVALÓK: 25 dkg túró, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 6 db tojás, 10 dkg mogyoró, 10 dkg édes-morzsa.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojások sárgáját, habosra keverjük. A fehérjét habbá verjük, és a morzsával együtt a tésztába keverjük. A tepsit kikenjük vajjal, és liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, és lassan készre sütjük. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
TÚRÓFÁNK
HOZZÁVALÓK: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg túró, 3 db tojás-sárga, 15 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 dkg só, 5 dl olaj.  A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a vajat és belemorzsoljuk az élesztőt, egy csipet sót és annyi langyos, cukros tejet adunk hozzá, hogy formázható tészta legyen. Kinyújtjuk egy centiméter vastagságúra, és fánkszaggatóval formázzuk, majd kelesztjük. Bő, forró olajban sütjük mindkét oldalát aranysárgára. Porcukorral meghintve tálaljuk.
TÚRÓDESSZERT
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatin, 8 dkg porcukor, 5 cl málnaszörp, 15 dkg friss málna.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a málnaszörpöt, a zselatint kevés langyos vízben feloldva, a porcukrot és az egészet a tejszínből készített habba keverjük. (A tejszínhabból keveset díszíteni visszahagyunk.) Üvegtálak aljára málnaszemeket teszünk, ráöntjük a krémet, és hűtőben megdermesztjük. Tálalás előtt tejszínhabbal és málnaszemekkel díszítjük.
TÚRÓSTANGLI
HOZZÁVALÓK: 20 dkg túró, 2 db tojás, 6 dkg cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg liszt, 5 dkg mazsola, 5 g só, 6 dkg vaj, fahéjas porcukor.  A túróhoz adjuk a tojást, a cukrot, a margarint, habosra keverjük.  Hozzákeverjük a lisztet, a mazsolát és az ízesítő anyagokat, jól összedolgozzuk. Kis rudakat formázunk belőle, bő, forró zsírban kisütjük.  Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.
TÚRÓKRÉMES GYÜMÖLCSKOSÁR
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás sárga.  TÖLTELÉK: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 8 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, citromhéj, 45 dkg vegyes gyümölcs.  
A lisztet a vajjal és a porcukorral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, és összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kis fémformákba nyomkodjuk, közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. A megsült tésztát a formákból kiborítjuk, hűtjük. Túrókrémet készítünk és megtöltjük a formákat, vegyes, szeletelt gyümölccsel díszítjük.

CSOKOLÁDÉS LINZERKORONG TÚRÓVAL
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás-sárga.  TÖLTELÉK: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 3 db tojás-sárga, 8 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, reszelt citromhéj, csokoládé tortabevonó (40 dkg).  
A megadott anyagokból linzertésztát készítünk, két-három milliméter vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval korongokat vágunk belőle, sütőlemezre helyezzük, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Elkészítjük a túrókrémet, majd két-két linzerkorongot a töltelékkel összeragasztunk. A csokoládé tortabevonót felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne égjen az edény aljára.  Ebbe mártjuk a lehűtött tésztákat.
CSOKOLÁDÉS TÚRÓRÚD
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 2 g vaníliás cukor, tortabevonó csokoládé (30 dkg).
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük.  Vékony hengereket formázunk a masszából, majd az olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt hűtsük le.
TÚRÓS ZSÚRCSEMEGE
HOZZÁVALÓK: 15 dkg túró, 8 db tojásfehérje, 40 dkg cukor, 15 dkg barackíz, 20 dkg tortabevonó.
A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, a baracklekvárt és végül óvatosan belekeverjük az áttört túrót. Sütőlemezre vastag csomagoló- vagy zsírpapírt teszünk, és erre habzsák, valamint csillagcső segítségével kis formákat nyomunk. Nem forró sütőben sütjük, inkább szárítjuk.  A megszilárdult habformákat lehűtve, olvasztott tortabevonó csokoládéba mártjuk.
TÚRÓS-CSOKOLÁDÉS MINYON
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 16 dkg liszt, 8 db tojás, 16 dkg cukor. TÖLTELÉK: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 12 dkg cukor, 8 dkg mazsola, 4 db tojássárgája, 1 dkg reszelt citromhéj, 30 dkg tortabevonó csokoládé.
Piskótatésztát készítünk, két vékony lapot sütünk belőle. Közben elkészítjük a túrókrémet. A piskótalapokat kihűtjük és megtöltjük a túrókrémmel, hűtőszekrényben megdermesztjük. A megdermedt túrós piskótát kétszer két centis kockára daraboljuk, és olvasztott tortabevonó csokoládéba kimártjuk. Tetejét, kevés visszamaradt túrókrémmel díszíthetjük.
OROSZ TÚRÓS HAJÓCSKÁK
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás-sárga.  
TÖLTELÉK: 45 dkg túró, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 db tojás-sárga, 2 dkg vaníliás cukor, 4 db banán, 4 db mandarin.
Linzertésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk és hosszúkás kis fémformákba nyomkodva, megsütjük. A túróból krémet készítünk, a banánt megtisztítjuk, felszeleteljük. A mandarint megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A megsütött és kihűtött tésztákat túrókrémmel töltjük, és az előkészített gyümölcsökkel díszítjük.
FAHÉJAS TÚRÓS CSILLAGOK
HOZZÁVALÓK: 35 dkg túró, 35 dkg vaj, 35 dkg liszt, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor, 1 dkg őrölt fahéj.
A túrót a vajjal, a liszttel és a tojással összegyúrjuk, porcukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük. Rövid pihentetés után kinyújtjuk, és csillag alakú tésztaszaggatóval formázzuk. Tetejét megszórjuk kristálycukorral, és közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

CSOKOLÁDÉS TÚRÓSZÍV
HOZZÁVALÓK: 45 dkg túró, 10 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 2 dkg vanília, 25 dkg csokoládé tortabevonó.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás porcukrot és jól eldolgozzuk. Szív alakokat formázunk belőle, és jól kihűtjük. Olvasztott tortabevonóba mártjuk.
TÚRÓKOLBÁSZ
HOZZÁVALÓK: 45 dkg túró, 25 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg mazsola, 5 dkg cukor, 2,5 dl tejföl, 3 db tojás, citromhéj, porcukor.  A túrót villával megtörjük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a tojásokat. Az élesztőt belemorzsoljuk és ízesítjük reszelt citromhéjjal és cukorral, végül belegyúrjuk az áztatott mazsolát is. Hengereket formázunk, tojásba, lisztbe és morzsába bundázzuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
TEJFÖLÖS TÚRÓS ŐSZIBARACK
HOZZÁVALÓK: 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 10 dkg dióbél, 4 db őszibarack, 2 db citrom, 8 levél fejessaláta, só, törött bors.
Üvegtányérra fejessaláta leveleket teszünk, ráhelyezzük a meghámozott és kimagozott őszibarackokat, a magházukkal felfelé. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A túrót és a tejfölt összekeverjük, sóval és törött borssal ízesítjük, és a gyümölcsökbe töltjük. Tetejére hámozott és finomra vágott diót hintünk.
TÚRÓPARFÉ
HOZZÁVALÓK: 35 dkg túró, 8 db tojás, 4 dl tejszín, 16 dkg porcukor, 5 cl vanílialikőr.
A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a porcukor felét.  A tojások fehérjét habosra verjük, a porcukrot belekeverjük, a tejszínt szintén habbá verjük, és mindkét habot a túróhoz keverjük óvatosan, hogy ne törjön.  Végül vanílialikőrrel ízesítjük. Fémformákba, mélyhűtőben kifagyasztjuk.
TÚRÓFAGYLALT
HOZZÁVALÓK: 1 doboz vanília fagylaltpor, 35 dkg túró, 8 dkg porcukor.  A vanília fagylaltport a használati utasításnak megfelelően feloldjuk. A túrót tegyük turmixgépbe, és folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot és a fagylalt alapot. Azt lehűtve fagylaltgépben fagyasztjuk.
FAGYLALTSERLEG TÚRÓVAL
HOZZÁVALÓK: 20 dkg vaníliafagylalt, 20 dkg túró, 8 dkg vaj, 1 dkg vaníliás cukor, 8 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 5 cl vanílialikőr, 1,5 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.
A fagylaltos kelyheket mélyhűtőben lehűtjük. Túrókrémet készítünk: az áttört túróból, a vajból, a porcukorból, a mazsolából és a vaníliás cukorból. A kelyheket kivéve a mélyhűtőből, lapos tányérba öntött vanílialikőrbe mártjuk a szélüket, majd kristálycukorba (ez lesz a díszítés), ezután rétegezzük a fagylaltot és a túrókrémet, végül a tetejére tejszínhab kerül. A megmaradt likőrrel meglocsoljuk. Adhatunk hozzá édes ostyarudakat.
TÚRÓS BORKRÉM
HOZZÁVALÓK: 25 dkg túró, 8 db tojás, 8 dkg krémpor, 15 dkg cukor, 5 dl fehérbor, 1 dkg fahéj, 1 dkg citromhéj, 1 dkg szegfűszeg.  A borból forralt bort készítünk.
A tojások sárgájához kevés hideg vizet és krémport adjunk, jól eldolgozzuk, majd lassan hozzáöntjük a forró bort, vízgőz fölött besűrítjük. A tojások fehérjéből vert habot még forrón a krémhez keverjük. A túrót szitán áttörjük, és a lehűtött krémekbe keverjük. Poharakban tálaljuk.
FINOM TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 4 db tojás, 2 dkg vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín, 50 dkg eper vagy málna, 10 dkg cukor.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliáscukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Belekeverjük az elturmixolt gyümölcsöt (néhányat félreteszünk a díszítéshez) és utoljára a tojások és a tejszín habját is hozzáadjuk. Kelyhekbe töltjük, édes keksszel kínáljuk, gyümölccsel díszítjük.
TÖRÖK TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK: 1,5 dl tej, 3 dkg őrölt kávé, 5 dkg vaj, 5 cl rum, 8 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé.
Az őrölt kávéból erős kávét főzünk, kihűtjük. A tejet felforraljuk, beleöntjük a kávét. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót és a hideg tejeskávét, a cukrot és a rumot. Kelyhekbe töltjük, reszelt csokival díszítjük.
BANÁNOS TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK: 4 db banán, 8 dkg méz, 30 dkg túró, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg mandula.
A banánt tisztítjuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, a túrót és a mézet.  Tálkákba öntjük, tetejébe tejszínhabot teszünk és hámozott, vágott mandulával díszítjük.
MANDULÁS TÚRÓSERLEG
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 10 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 1 dkg reszelt citromhéj, 20 dkg tisztított mandula.
A túrót szitán áttörjük, krémet készítünk belőle. Tejszínhabbal dúsítjuk. A mandulát leforrázzuk, héját eltávolítjuk, és vékony metéltre felvágjuk. Sütőben megpirítjuk a mandulát, majd lehűtve a tejszínhabos túrókrémhez adjuk. Széles poharakba töltjük.
TÚRÓKRÉM POHÁRBAN
HOZZÁVALÓK: 30 dkg túró, 1 csomag (vanília) pudingpor, 10 dkg vaj, 1 dkg vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 3 dl tejszín, 3 dl tej, 10 dkg cukor.  
A vanília krémporból tejjel és cukorral sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A hideg krémhez hozzáadjuk a vajat, az áttört túrót, a vaníliáscukrot és a mazsolát. Habosra keverjük. A tejszínt habbá verjük, kétharmad részét a krémhez keverjük. Hosszúkás üvegpoharakba töltjük, tetejét a megmaradt tejszínnel díszítjük. A tejszínre pár szem mazsolát teszünk.
ÉDES TÚRÓBOMBA
HOZZÁVALÓK: 40 dkg túró, 3 db tojássárga, 1 dl tejszín, 12 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 5 dkg mandula, 50 dkg vegyes gyümölcs, citromhéj.  
Az áttört túrót tojássárgájával, tejszínnel, cukorral, majd vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és őrölt mandulával összekeverjük, kevés gyümölcszselét keverünk bele. Formába öntjük, és hűtőben megdermesztjük. Tányérra borítva és vegyes gyümölccsel körberakva tálaljuk.
TÚRÓS RÉTESKRÉM
HOZZÁVALÓK: 1 csomag réteslap, 50 dkg túró, 8 db tojás, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 15 dkg mazsola, 1 dkg őrölt fahéj, 3 dl tejszín, 8 dkg krémpor.  
A tojások sárgáját kevés hideg tejjel és a krémporral elkeverjük, forrásban lévő tejjel felengedjük, besűrítjük. A tojások fehérjét habbá verve, még forrón a krémhez adjuk. Porcukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük. Amikor lehűlt, hozzáadjuk az áttört túrót. Poharakba töltjük, sült réteslap korongokkal rétegezve, tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.
TÚRÓS MÁLNAHAB
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 4 dl tejszín, 18 dkg cukor, 15 dkg friss málna, 2 dkg zselatin.
A túrót és a málna kétharmad részét szitán áttörjük. A zselatinport langyos vízben feloldjuk. A tejszínt habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, hozzákeverjük az áttört túrót és gyümölcsöt, végül belekeverjük a zselatint.  Poharakba töltjük a habot, hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt tejszínhabbal és a megmaradt málnaszemekkel díszítjük.
HIDEG TÚRÓS GYÜMÖLCSÖS RIZS
HOZZÁVALÓK: 15 dkg rizs, 6 dl tej, 40 dkg vegyes gyümölcs, 4 dl tejszín, 8 dkg porcukor, 20 dkg túró, 1 db citrom, 2 dkg vaníliás cukor.  A megtisztított rizst megfőzzük tejben, mintha tejberizst készítenénk. Közben a vegyes gyümölcsöt (alma, cseresznye, meggy, őszibarack stb.) megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk, és hűtőbe tesszük felhasználásig.  A tejberizst kihűtjük, hozzáadjuk a gyümölcsöket, a kemény tejszínhabot, melybe a porcukrot belekevertük. Végül óvatosan, hogy a rizses tejszín ne törjön, belekeverjük az áttört és vaníliával, citromhéjjal ízesített túrót. Tálaláskor egy-egy szem gyümölccsel lehet díszíteni.
ALMAKRÉM TÚRÓVAL
HOZZÁVALÓK: 35 dkg túró, 50 dkg alma, 6 dkg porcukor, egy citrom leve.  A túrót szitán áttörjük, keverőtálba tesszük. Megtisztítjuk az almákat, citromlével bedörzsöljük, hogy az ne barnuljon meg. Finom reszelőn a túróhoz reszeljük az almát, porcukrot adunk hozzá és habosra keverjük. Előhűtött üvegtányérokba tálaljuk. Babapiskótát adhatunk hozzá.
EPER TÚRÓHABBAL
HOZZÁVALÓK: 40 dkg eper, 10 dkg túró, 3 dl tejszín, 6 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor.
Az epret megtisztítjuk, előhűtött üvegtálba tesszük. A túrót szitán áttörjük, és felvert tejszínhabhoz adjuk. Porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük.  Habzsák és csillagcső segítségével az epret megdíszítjük a habbal.
CITROMOS TÚRÓHAB
HOZZÁVALÓK: 40 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db citrom, 3 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a citromok reszelt héját és a citromlevet, habosra keverjük. A tejszínt habbá verjük, és kétharmad részét a túróhoz keverjük. A tálalópoharak szélét kristálycukorba mártjuk, beletöltjük a túróhabot, tejszínnel és hámozott citromkarikával díszítjük.
TÚRÓS TUTTI-FRUTTI KRÉM
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 db tojássárga, 1 dkg citromhéj, 20 dkg porcukor, 15 dkg mazsola, 35 dkg cukrozott gyümölcs.  A túrót szitán áttörjük és a vajjal, valamint az ízesítő anyagokkal habosra keverjük. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk, és a mazsolával együtt a túrókrémhez keverjük.
MOGYORÓS TÚRÓKOKTÉL
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 4 db tojássárga, 10 dkg porcukor, 15 dkg mogyoró, 1 dkg citromhéj, 10 dkg mazsola, 4 dl tejszín.
A túrót, a tojások sárgáját és az ízesítő anyagokat összekeverjük. Koktélos poharakba elosztjuk, tejszínhabot teszünk rá, megszórjuk durvára tört, pirított mogyoróval és mazsolával.
BANÁNOS TÚRÓKOKTÉL
HOZZÁVALÓK: 45 dkg túró, 4 db banán, 20 dkg porcukor, 15 dkg mazsola, 30 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dl borpárlat.
A cukrozott gyümölcsöt és a tisztított banánt apró kockára vágjuk, hozzákeverjük a mazsolát is és ráöntjük a borpárlatot. A túrót poharakba tesszük, porcukorral meghintjük, és ízlésesen elosztjuk a gyümölcsöket a tetején.
DIPLOMATA TÚRÓS
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárga, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin.
A túrót szitán áttörjük, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, a tojások sárgáját és a habbá vert tejszín felét. A zselatint kevés langyos vízben áztatjuk, és végül a masszához adjuk. A babapiskótát a megmaradt rummal meglocsoljuk. A tejszínhabba kakaóport és porcukrot keverünk. Egy üvegtálba rétegesen elhelyezzük a piskótát, a túrókrémet és a tejszínhabot. Tálalásig a hűtőben megdermesztjük.
TÚRÓS MADÁRTEJ
HOZZÁVALÓK: 1 l tej, 8 db tojás, 1 csomag (vaníliás) pudingpor, 20 dkg cukor, 30 dkg túró, 2 dkg vaníliás cukor.
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukor felét, az áttört túrót. A tej kétharmad részét felforraljuk és beleöntjük a megmaradt hideg tejben elkevert krémport, tojássárgákat és cukrot. A forrásban lévő tejben kifőzzük a galuska alakúra formázott túrós tojáshabot. A tejkrémet jól lehűtjük, kis üvegtálakban tálaljuk a galuskával együtt.
TÚRÓKRÉM OROSZOSAN
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 dkg mazsola, 1 dl rum, 3 dl tejszín.  A túrót szitán áttörjük, a vajat porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. A mazsolát a rumban megáztatjuk és összekeverjük. Sűrű vászonkendőbe tesszük, henger alakúra formázzuk, és lepréselve egy napig hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt felszeleteljük, és tejszínhabbal díszítve adjuk.
MANDULÁS LINZER, TÚRÓVAL
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 1 db tojás, 5 dkg mandula, 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 8 dkg őrölt mandula. TÖLTELÉK: 30 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor.
A tésztához való anyagokból mandulás linzert készítünk. Tésztaszaggatóval tetszőleges formára szaggatjuk. Tojással megkenjük, és durvára őrölt mandulával megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Túrótölteléket készítünk, és két-két egyforma alakút megtöltünk.
TÚRÓS KRÉMES
HOZZÁVALÓK: 40 dkg vajastészta, 25 dkg túró, 15 dkg krémpor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 2 dkg vanília, 3 dl tejszín, 6 db tojás.  A vajastésztából két vékony lapot sütünk. A krémport fél liter tejben megfőzzük, hozzáadjuk a tíz deka porcukorral elkevert tojások sárgáját és még forrón a tojások habját. Kihűtjük, majd belekeverjük a kemény tejszínhabot és az áttört túrót. A tölteléket a két tésztalap közé töltjük. Kockára darabolva és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
TÚRÓSHABOS
HOZZÁVALÓK: 35 dkg vajastészta, 30 dkg túró, 10 db tojásfehérje, 50 dkg kristálycukor, 2 dkg vaníliás cukor.
A vajastésztát kétfelé osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk, sütőben lemezre helyezzük és megsütjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kristálycukorból sűrű cukorszirupot főzünk. A cukorszirup akkor jó, ha hideg vízbe cseppentünk belőle és mindjárt megkeményedik a csepp.
A forró cukorszirupot a tojások kemény habjához keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót is. A tojásfehérje masszát az egyik tésztalapra egyenletesen, négy-öt centiméter vastagságban elosztjuk, lefedjük a másik lappal, és hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt kockára daraboljuk, és porcukorral meghintjük.
TÚRÓKRÉM TORTA
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 8 db tojás, 16 dkg kristálycukor, 16 dkg liszt. TÖLTELÉK:
25 dkg túró, 15 dkg krémpor, 4 db tojás, 3 dl tejszín, 35 dkg cukrozott gyümölcs, 3 dkg zselatin, 8 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 4 dl tej, 2 dkg vaníliás cukor.
A tésztához való anyagokból piskótatésztát készítünk, és tortaformában megsütjük. A krémport tejben megfőzzük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fehérjét habbá verve kihűtjük. A cukrozott gyümölcsöt kockára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és a vízben oldott zselatint. A krémhez adjuk a gyümölcsöket, az ízesítő anyagokat és a tejszínhab kétharmad részét. A kihűlt tortakorongot három részre vágjuk, beletöltjük a krémet, tetejét és oldalát a maradék tejszínhabbal díszítjük.  Díszítésként még cukrozott gyümölcsöt is tehetünk a torta tetejére.
MILÁNÓI TÚRÓTORTA
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 20 dkg liszt, 20 dkg zsír, 2 dl víz, 10 db tojás, 1 dkg só.  TÖLTELÉK: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 3 dl tejszín, 2 dkg vaníliás cukor, 10 dkg mazsola.
A vizet és a zsírt felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig hagyjuk a tűzön állandó kevergetés közben, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve, de még forrón hozzákeverjük a tojásokat, egyenként. A tésztából, vékony torta alakú lapokat formázunk. Forró sütőben sütjük. Elkészítjük a túrókrémet, amit tejszínhabbal díszítünk. A kihűtött tésztalapok közé töltjük a tejszínhabos túrókrémet. Kihűtve, felszeletelve tálaljuk.
PALMIRA TORTA
HOZZÁVALÓK: 4 csomag réteslap, 50 dkg túró, 5 db tojás, 12 dkg búzadara, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 15 dkg vaj.  
A réteslapokat kihajtjuk, és sütőlemezen kerek lapokat formázunk belőle, olvasztott vajjal megkenjük, és sütőben megpirítjuk. Elkészítjük a túrótölteléket. Egy szétnyitható tortaformába rétegezzük a réteslapokat és a túrótölteléket, közben vajjal minden réteget meglocsolunk. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Felszeletelve, forrón tálaljuk.
ERZSÉBET TORTA
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojássárga.  TÖLTELÉK: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db tojássárga, 12 dkg mazsola, 8 dkg mogyoró, 30 dkg tortabevonó csokoládé.  
Linzertésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval kis kerek lapokat formázunk, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Négy-négy tésztát túrókrémmel megtöltünk, és hűtőben dermesztjük. Olvasztott tortabevonó csokoládéba mártjuk, és pirított mogyorószemekkel díszítjük.
TÚRÓTORTA
HOZZÁVALÓK: 6 db tojás, étcsokoládé, 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 50 dkg túró, 25 dkg vaj, 10 dkg mazsola, citromhéj, vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.  
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a tojások sárgáját, majd óvatosan belekeverjük a lisztet. Lisztezett tortaformában, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a túrótölteléket úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve adjuk a kikevert töltelékbe. Az elkészült tortatésztát rövid ideig pihentetjük, majd három részre vágjuk, töltjük, egy kevés tölteléket visszahagyva. A betöltött tortát szeletelés előtt a hűtőben kifagyasztjuk. A visszamaradt töltelékből kis gombócokat formázunk, melyeket olvasztott csokoládéba mártunk, ezzel díszítjük a szeleteket.
TÚRÓS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 8 db tojás, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, 10 dkg túró.
TÖLTELÉK: 35 dkg túró, 10 dkg vaj, 2 dkg vaníliás cukor, 12 dkg porcukor.  
A tésztához való anyagokból piskótatésztát készítünk úgy, hogy az áttört túrót is hozzáadjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük, majd keresztben kettévágjuk. Ha kihűlt, a túróból készített vaníliás túrókrémmel töltjük.  Hosszúkás szeleteket vágunk belőle és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
AMERIKAI TÚRÓTORTA
HOZZÁVALÓK: 1 csomag kétszersült, 35 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 db tojásfehérje, 15 dkg barackíz, 3,5 dl tej, 8 dkg cukor.  
A tejet a cukorral felforraljuk, és a kétszersültet meglocsoljuk vele. A krémporból a használati utasítás szerint elkészítjük a krémet, hozzáadjuk az áttört túrót és a vajat, habosra keverjük. Üvegtálra rétegezzük az áztatott kétszersültet és a túrókrémet torta alakúra formázva. Tetejére tojáshabot teszünk, melyet a barackízzel készítettünk.
TÚRÓS TORTA NARANCSAL
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 6 db tojás, 15 dkg porcukor, 10 dkg liszt, vaj, liszt, kenéshez.
TÖLTELÉK: 10 dkg vaj, 35 dkg túró, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárga, 4 db narancs.
A tésztához való anyagokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, tortaformában megsütjük, és három részre osztjuk. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a porcukrot és habosra keverjük. A narancsok reszelt héjával ízesítjük. A tortaformát megtöltjük, és narancsszeletekkel díszítjük.
TÚRÓS LINZERTORTA
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 50 dkg liszt, 33 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 2 db tojássárga, vaníliás cukor, ízlés szerint, citromhéj, ízlés szerint. TÖLTELÉK: 50 dkg túró, 4 dl tejszín, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, egy csipet vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 2 dkg zselatin.
Sárga linzertésztát készítünk, melyből három kerek lapot formázunk, majd megsütjük és kihűtjük. Közben a túróból tölteléket készítünk: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük, beletesszük a mazsolát, a vaníliáscukrot és a tejszínhabot, amibe belekevertük a langyos vízben oldott zselatint. A lapok közé úgy töltjük a tölteléket, hogy egy szétnyitható tortaformába tesszük. Hűtőszekrényben megdermesztjük a tortát, ezután szeleteljük, és cukrozott tejszínhabbal díszítjük.
TÚRÓPUDING
HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 3 db zsemle, 3 dl tej, 8 dkg búzadara, 5 db tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg porcukor, 3 dl tejföl.  
A túrót szitán átpasszírozzuk a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt. Hozzáadjuk a cukorral kikevert tojások sárgáját, a búzadarát és végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. Fémformákat vajjal kikenünk és lisztezzük. Ezekbe töltjük a pudingmasszát. Egy lábosba helyezzük a megtöltött formákat, és annyi forró vizet öntünk alá, hogy a formák háromnegyed részéig érjen. Fedővel letakarva lassan pároljuk. A kész pudingokat kistányérra borítjuk, meghintjük porcukorral és melegített tejfölt adunk hozzá.

TÚRÓS SÁRGABARACKTORTA
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás.
TÖLTELÉK: 1 kg sárgabarack, 35 dkg vaj, 35 dkg túró, 18 dkg porcukor.  A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk. Négy egyforma nagyságú korongot formálunk belőle és megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és habosra keverjük. A sárgabarackokat rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, így meg tudjuk hámozni, kimagozzuk, és háromnegyed részét apró kockára vágjuk, belekeverjük a túrós vajkrémbe. A megsütött és kihűtött linzerlapokat megtöltjük a krémmel, tetejét a megmaradt és szeletelt sárgabarackkal díszítjük. Szeletelve tálaljuk.
SVÁJCI ALMATORTA TÚRÓVAL
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás.  TÖLTELÉK: 60 dkg alma, 1 db citrom, 35 dkg túró, 6 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor.
A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk, kinyújtjuk, és egy lapos tortaformába nyomjuk, sütőben félig megsütjük. Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. A formát kirakjuk az almaszeletekkel. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás porcukrot és a szitán áttört túrót, amelybe a tojások sárgáját beledolgoztuk. Ezzel a keverékkel töltjük ki a formát. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Cikkekre szeletelve tálaljuk.

Habos túros

Hozzávalók:
Tészta: 10 dkg margarin
             5 dkg porcukor
             1 egész tojás
           18 dkg rétes liszt
             1 kávés kanál sütőpor

Töltelék: ½ kg túró
              4 tojás sárgája
             15 dkg porcukor
              1 cs. Vaníliás pudingpor
              ½ citrom leve
              ½  liter tej
            10 dkg mazsola


A tésztát összegyúrjuk  kisméretű tepsibe belenyomkodjuk,
és tepsi szélére is felhajtjuk a tésztát.
A tölteléket habverővel jól összekeverjük és beleöntjük a
tepsibe.
Előmelegített sütőbe kg 25 percig sütjük.
4 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral felverjük és a tészta tetejére
tesszük majd, kb 5-10 percre vissza a sütőbe.
Ha kihűlt kb 5-6 cm-es kockákra vágjuk.
 

 

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?