Zöldséges fasírt
Egy csomag zabpehelyre annyi vizet öntök, amennyi éppen ellepi. Hozzá keverek 1 evőkanál Delikát ételízesítőt. (a zabpehely felszívja a vizet)
45-50 dkg vegyes zöldséget (fagyasztottat használok, amiben van kukorica) megpárolok kevés olajon, egy kicsi vizet is adok hozzá. Belenyomok 1-2 gerezd fokhagymát is. Nagyon kevés só kell hozzá, mert a Delikát elég sós.
2 nagyobb krumplit apró kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzöm.
Ha minden puha (nem kell vajpuhának lennie), akkor az összes zöldséget belekeverem a zabpehelybe. Adok hozzá 2 egész tojást, és lisztet, amennyit felvesz. (Én réteslisztet használok, 1 dl-es mérőkanalam van a lisztnél, ebből 3 - 3 ½ kanál kell) Kevés őrölt fehérborsot adok még hozzá.
Fritőzben, 170-180 fokon sütöm, olajos kanállal tojás nagyságú galuskákat sütök ki.
A kész massza nyersen is eláll a hűtőben 2-3 napig.
Önmagában is és tartármártással is nagyon finom.
|