BORJÚVESESÜLT
JANIPRESS 1997. 06. 22 17:41
HOZZÁVALÓK:
4 személyre
75 dkg borjútekercs vesével,
20 dkg borjúcsont,
1 finomra vágott hagyma,
só, bors.
ELKÉSZÍTÉS:
A húst háztartási papírral alaposan szárazra töröljük. A csontokat megmossuk, lecsöpögtetjük és szintén szárazra töröljük. A 24 cm-es lapos AMC-edényt felmelegítjük, és a húst, a csontokat körös-körül megpirítjuk. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát. Befedjük, és a legalacsonyabb hőfokon 45 percig pároljuk, esetleg félidőben egyszer megfordítjuk.
A kész húst kivesszük, a levét a csontokkal együtt ismét felfőzzük, hogy besűrítsük a zaftot. A sültet felszeleteljük, tálra tesszük, a levét szűrve ráöntjük.
|