ős paprika űtött borsó
currypor 
2 üveg (á 350 g) kínai mártás szecsuáni módra 
El 
őkészítés:
A csirkemellfilét kockákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk és felkarikázzuk. A 
citromot alaposan megmossuk, kevés héjat levágunk a díszítéshez, a levét 
kinyomjuk. A gombát megtisztítjuk és négyfelé vágjuk. A citromlé felével 
megcsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg. A hagymát kockára vágjuk. A zöld 
paprikát és az er 
ős paprikát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk és apró kockára 
vágjuk. 
Elkészítés: 
1. A rizst a csomagon található utasítás szerint megf 
őzzük.
2. A zöld paprikát kevés sós vízben 3 percig pároljuk, leszürjük, majd 
lecsepegtetjük. Összekeverjük az er 
ős paprikával és a maradék citromlével.
3. Felforrósítunk 1 ek. olajat, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a 
zellert, a gombát, a borsót, és sóval, borssal ízesítjük. Lassú t 
űzön 5 percig 
pároljuk. 
4. A maradék 2 ek. olajat felforrósítjuk, és a húskockákat megpirítjuk benne. 
Sóval, borssal és curryporral ízesítjük. Belekeverjük a kész kínai mártást, és lassú 
t 
űzön 5 percig forrósítjuk.
5. A rizst lesz 
űrjük és összekeverjük a paprikákkal. A zöldségeket, a paprikás rizst 
és húst tányérra rendezzük. A citromhéjspirállal díszítjük és táláljuk. 
Munka: kb. 30 perc 
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva 
1 adag: 2638 kJ/631 kcal 
Forrás: Kiskegyed konyhája 96/1 
  
Bazsalikomos pirított csirke  
 
Előkészítés: 5 perc  
Elkészítés: 8 perc  
 
Hozzávalók:  
50 dkg csirkemell  
1,5 evőkanál mogyoróolaj  
3 evőkanál durvára vágott fokhagyma  
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér  
fél dl víz vagy húsleves  
2 kávéskanál cukor  
1 evőkanál szójaszósz  
2 kávéskanál chiliszósz  
1 marék friss bazsalikom  
 
Elkészítése: A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, majd aprítsuk fel. A bazsalikom leveleit csipkedjük le a szárról, de hagyjuk egészben. A wokot tegyük erős tűzre, forrósítsuk fel, majd öntsük bele az olajat. Amikor gőzölögni kezd, tegyük bele a gyömbért és a fokhagymát, pirítsuk fél percig. Adjuk hozzá a csirkemellet, két percig pirítsuk kevergetve, majd öntsük rá a vizet vagy húslevest, a szójaszószt és a chiliszószt. Forrástól számítva gyenge tűzön főzzük 5 percig. Óvatosan keverjük bele az egész bazsalikomleveleket. Azonnal tálaljuk. 
25 dkg rizs 
30 dkg mélyh 
*** Csirke szecsuáni módra *** 
Hozzávalók 4 személyre: 
75 dkg csirkemellfilé 
4 szál halványított zeller vagy 1 póré 
1 citrom 
20 dkg gomba 
1 hagyma 
1 kis zöld húsú paprika 
1 piros er  |