ős paprika űtött borsó
currypor
2 üveg (á 350 g) kínai mártás szecsuáni módra
El
őkészítés:
A csirkemellfilét kockákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk és felkarikázzuk. A
citromot alaposan megmossuk, kevés héjat levágunk a díszítéshez, a levét
kinyomjuk. A gombát megtisztítjuk és négyfelé vágjuk. A citromlé felével
megcsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg. A hagymát kockára vágjuk. A zöld
paprikát és az er
ős paprikát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk és apró kockára
vágjuk.
Elkészítés:
1. A rizst a csomagon található utasítás szerint megf
őzzük.
2. A zöld paprikát kevés sós vízben 3 percig pároljuk, leszürjük, majd
lecsepegtetjük. Összekeverjük az er
ős paprikával és a maradék citromlével.
3. Felforrósítunk 1 ek. olajat, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a
zellert, a gombát, a borsót, és sóval, borssal ízesítjük. Lassú t
űzön 5 percig
pároljuk.
4. A maradék 2 ek. olajat felforrósítjuk, és a húskockákat megpirítjuk benne.
Sóval, borssal és curryporral ízesítjük. Belekeverjük a kész kínai mártást, és lassú
t
űzön 5 percig forrósítjuk.
5. A rizst lesz
űrjük és összekeverjük a paprikákkal. A zöldségeket, a paprikás rizst
és húst tányérra rendezzük. A citromhéjspirállal díszítjük és táláljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 2638 kJ/631 kcal
Forrás: Kiskegyed konyhája 96/1
Bazsalikomos pirított csirke
Előkészítés: 5 perc
Elkészítés: 8 perc
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1,5 evőkanál mogyoróolaj
3 evőkanál durvára vágott fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
fél dl víz vagy húsleves
2 kávéskanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
2 kávéskanál chiliszósz
1 marék friss bazsalikom
Elkészítése: A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, majd aprítsuk fel. A bazsalikom leveleit csipkedjük le a szárról, de hagyjuk egészben. A wokot tegyük erős tűzre, forrósítsuk fel, majd öntsük bele az olajat. Amikor gőzölögni kezd, tegyük bele a gyömbért és a fokhagymát, pirítsuk fél percig. Adjuk hozzá a csirkemellet, két percig pirítsuk kevergetve, majd öntsük rá a vizet vagy húslevest, a szójaszószt és a chiliszószt. Forrástól számítva gyenge tűzön főzzük 5 percig. Óvatosan keverjük bele az egész bazsalikomleveleket. Azonnal tálaljuk.
25 dkg rizs
30 dkg mélyh
*** Csirke szecsuáni módra ***
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg csirkemellfilé
4 szál halványított zeller vagy 1 póré
1 citrom
20 dkg gomba
1 hagyma
1 kis zöld húsú paprika
1 piros er |