Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
LASAGNE

Lasagne

Szükséges hozzá egy doboz lazannyatészta - maradjunk egy négyszemélyes adagnál - egy bő félkiló sertésdagadó, egy negyed kiló edami sajt, egy hatalmas fej vöröshagyma, egy liter tej, kevés margarin, liszt, só, szerecsendió, oregano és pirospaprika.

Valószínű ettől egy olasz szakács egy hatalmas mammamija kíséretében dobna egy hátast és megfogadná, hogy ő ide sohatöbbet, de mint a receptoldal elején mondtam: mindent úgy csinálok, ahogy szeretjük, csinálni és enni.

A szép a lazannyakészítésben, hogy egyszerre több folyamat zajlik és a mester csak ellenőrzi. Nézzük a lépéseket.

1. elhajtunk a környékről minden beledumáló, belecsipkedő, lábalattlévő, nassolnivágyó entitást és kikészítjük a hozzávalókat.

2. egy fazékban vizet teszünk fel 2-3 csipet sóval és egy evőkanál étolajjal. Ha felforrt, akkor már a 3. pont közepén járunk, de ide írom, hogy beletesszük a félkilós lazannyatészta harmadát és megfőzzük. A hazai szokástól eltérően nem ronggyá, hanem hamarabb elzárjuk a tüzet a fazék alatt és lefedve hagyjuk egy kicsit ázni a tésztalapokat.

3. vereshagymát aprítunk, majd némi étolajon megfonnyasztjuk, aztán a mérsékelt tüzet tovább mérsékeljük, meghintjük édes pirospaprikával, ha kell egy-két evőkanál vízzel megóvjuk a leégéstől, aztán rátesszük a ledarált sertésdagadót (lehet csinálni marhahúsból is, de azt főleg Argentinában, ahol a húsboltok ehető marhát tartanak, nem olyat mint Magyarországon, vagyis amit boldogabb országban a tigriseknek sem adnának oda). Kicsit nagyobb gázt adva, folyamatosan keverve a húst fehéredésig pirítjuk, szórunk rá egy kevés oreganót, majd megsózzuk és lefedve lassú tűzön olykor megkevergetve (ehhez le köll venni a fedőt) hagyjuk, hogy pörköltté váljon.

4. Kábé nyolc deci tejet egy csipet cukorral felforrósítunk, egy púpozott evőkanál lisztből és két evőkanál margarinból világos rántást készítünk, majd óvatosan felengedjük a forró tejjel. Közben keverjük, mint kikosarazott szerető a slamasztikát, hogy ne nagyon csomósodjon. Kevergetés közben egy kicsit megsózzuk és egy kicsit meghintjük szerecsendióval. Tejföl sűrűségűre főzzük és vigyázunk, mert kihűlés közben tovább sűrűsödik.

5. Egy lehetőleg szögletes jénai tálat, vagy kisebb, de magasfalú tepsit kikenünk margarinnal és az alját befedjük az időközben leszűrt tésztalapokkal.

6. A tésztalapokra kerül egy vékony réteg a pörköltből, arra egy újabb réteg tészta, aztán megint a pörkölt, végül a tészta. Ha ügyesek vagyunk, akkor mire ideérünk, el is fogyott mindkettő.

7. A legfelső tésztára jön a besamel (ld. 4 pont) arra pedig az edami sajt, amit én uborkagyalun hajszálvékony lapokra szoktam osztani.

8. Az egész bekerül a sütőbe, aholis 200 fokon tartózkodik addig, amíg a tetején a sajt el nem kezd pirosodni.

Könnyű vörösborokat szeretek hozzá kóstolgatni, leginkábbis villányi kékoportót, egy évnél nem régebbit

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!