HOZZÁVALÓK:
1 1/2 KISKANÁL SZÁRAZÉLESZTŐ (3g ),
20 dkg FINOMLISZT,
20 dkg ROZSLISZT,
2,8 dl LANGYOS ÍRÓ,
1 KISKANÁL SÓ,
1 MOKKÁSKANÁL CUKOR,
1 KISKANÁLNYI MARGARIN VAGY VAJ,
(EGY KISKANÁL ASZKORBINSAV).
ELKÉSZÍTÉS:
A SÜTŐEDÉNYBE BELETESSZÜK AZ ÉLESZTŐT, MAJD A 20 dkg ROZSLISZTET ÉS A 20 dkg FINOMLISZTET, A KISKANÁL SÓT, A KISKANÁL CUKROT ÉS A DIÓNYI MARGARINT. 2,8 dl LANGYOS ÍRÓT ÖNTÜNK RÁ. AZ ÍRÓ TÖBB SZEMPONTBÓL IS FONTOS: A ROZSKENYÉR ERŐSEBB SAVANYÍTÁST KÍVÁN MIND AZ ÍZHATÁS, MIND A KELÉS MIATT. HA NINCS ÍRÓNK, HELYETTESÍTHETJÜK -VÍZZEL ÉS JOGHURTAL- VAGY KEFÍRREL!
MIVEL BARNA KENYÉRRE VAGY ROZSKENYÉRRE NINCS KÜLÖN MENÜVÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG, A FEHÉR KENYÉR (WHITE BREAD) PROGRAMON SÜTJÜK MEG. ELŐRE IS PROGRAMOZHATJUK A MEGFELELŐ IDŐ BEÁLLÍTÁSÁVAL.
A SÜTÉS IDEJE HOSSZABB, MINT A FEHÉR KENYÉRÉ. EZT AZ OLDALT LÉVŐ SZABÁLYOZÓ DARK FELÉ ÁLLÍTÁSÁVAL ÉRHETJÜK EL.
1 1/2 kiskanál szárazélesztő (3g ),20 dkg finomliszt,20 dkg rozsliszt,2,8 dl langyos író,1 kiskanál só,1 mokkáskanál cukor,1 kiskanálnyi margarin vagy vaj,(egy kiskanál aszkorbinsav).
|