HOZZÁVALÓK:
1 1/2 KISKANÁL SZÁRAZÉLESZTŐ,
2 EVŐKANÁL KOVÁSZMAG (ELŐZŐ NAPOKBAN KÉSZÜLT KENYÉR TÉSZTÁJÁBÓL),
30 dkg FINOMLISZT,
30 dkg RÉTESLISZT,
1 KISKANÁL SÓ,
1 LISKANÁL CUKOR,
4 dl LANGYOS VÍZ.
ELKÉSZÍTÉS:
A GÉP NAGY SÜTŐEDÉNYÉBE BELESZÓRUNK 1/2 CSOMAG SZÁRAZÉLESZTŐT, MAJD RÁÖNTJÜK A KÉTFÉLE LISZTET, A SÓT ÉS A CUKROT. A KOVÁSZMAGOT MEGÁZTATJUK 2 dl LANGYOS VÍZBEN, MAJD A TÖBBI VÍZZEL EGYÜTT A SÜTŐEDÉNYBE TÖLTJÜK.
A GÉPET FEHÉR KENYÉR (WHITE BREAD) PROGRAMRA ÁLLÍTJUK BE A FŐKAPCSOLÓT DARK ÁLLÁSBA TESSZÜK.
A KOVÁSZMAGGAL KÉSZÜLT KENYÉR MINDIG ÍZESEBB, MINT A CSAK ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT, EZÉRT ÉRDEMES AZ ELSŐ DAGASZTÁS VÉGÉN KÉT EVŐKANÁLNYII TÉSZTÁT KIVENNI, ÉS HŰTŐSZEKRÉNYBEN TÁROLNI A KŐVETKEZŐ SÜTÉSIG.
„GÉPI KENYÉR SÜTÉSE”
HOZZÁVALÓK:
7 G SZÁRAZÉLESZTŐ,
60 DKG FINOMLISZT,
1 KISKANÁL CUKOR,
2 CSAPOTT KISKANÁL SÓ,
4 DL LANGYOS VÍZ,
(EGY CSIPET ASZKORBINSAV).
ELKÉSZÍTÉS:
A HOZZÁVALÓKAT A FELSOROLÁS SORRENDJÉBEN A NAGY SÜTŐEDÉNYBE TÖLTJÜK, ÉS A KÉSZÜLÉKE3T FEHÉR KENYÉR (WHITE BREAD) PROGRAMRA ÁLLÍTJUK.
(FÉL ÓRA MÚLVA , AMIKOR A GÉP MÁR JÓL ÖSSZEKEVERTE A HOZZÁVALÓKAT, KIVEHETÜNK EGY EVŐKANÁL TÉSZTÁT KOVÁSZMAGNAK A KÖVETKEZŐ SÜTÉSHEZ).
|