Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta, 2 db sárgarépa, 25 dkg burgonya, 1 kis fej
vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2
evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 2 pár virsli, 1 db húsleveskocka,
köménymag, pirospaprika.
A kelt torzsázzuk ki, vágjuk vékony laskára és a megtisztított, karikára vágott
sárgarépával, a burgonyával, köménymaggal
tegyük fazékba. 1,5 liter vízzel öntsük fel, majd a fokhagymát és a húsleveskockát
dobjuk bele. Lefedve főzzük puhára a
zöldségeket. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával készítsünk barna
színű rántást, szórjuk meg pirospaprikával,
s a levest sűrítsük be vele. A végén a karikára vágott virslit is adjuk hozzá, s
két-három perces forralás után, tejföllel
gazdagítva tálaljuk. /Mai Nap 1996.szeptember 26./
|