Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
ZELLERES ALMASALÁTA

Zelleres almasaláta (hideg előétel)
Hozzávalók: 20 dkg alma, 15 dkg kacsamáj, 2 szál, halványító zeller, 2 db zellergumó, 2 db piros belű grépfrút, 10 dkg sajt, 1 evőkanál zöld tökmag, 1 evőkanál Knorr Delikát ételízesítő, 2 cl borecet, 2 cl dióolaj, 5 cl olívaolaj, fél citrom, 2 dkg vaj.
A megtisztított, megmosott kacsamájat kevés vajon lepároljuk. Az almát, halványító zellert alaposan megmossuk, felszeleteljük. A grépfrútot és a zellergumókat meghámozzuk, szintén felszeleteljük, akárcsak a sajtot. Az ecetet, az olajakat, a szűrt citromlevet és az ételízesítőt jól elkeverjük. Az előkészített anyagokat átkeverjük az öntettel, majd tálalásig hűtőben tartjuk, végül tökmaggal megszórjuk. Elkészítési idő: 60 perc Egy adag: 2350 kJ/560 kcal Ajánlott ital: száraz fehérbor - Mőcsényi Sauvignon Blanc 2000 Eurobor Pincészet

Almaleves
Hozzávalók: 1 kg alma (golden), 5 dkg cukor, fél citrom, 5 db szegfűszeg, 2 kis darab fahéj, 1 dl tejszín, 5 dkg liszt, só A megmosott almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Negyedekbe vágva puhára főzzük, a fűszerekkel, a cukorral és a sóval. Áttörjük, tejszínnel és liszttel behabarjuk. Jól lehűtve csészékben tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc Egy adag: 1010 kJ/240 kcal

Almával grillezett pulykaszelet
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 20 dkg alma, fél citrom, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, gyömbér, őrölt fehérbors A filézett pulykamellből szeleteket vágunk, kevés hevített vajon enyhén sózva elősütjük. Az almákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, felszeleteljük. Kevés szűrt citromlével lecsepegtetjük. Rátesszük a borssal, gyömbérrel fűszerezett pulykaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Párolt zöldségekkel körítjük. Elkészítési idő: 55 perc Egy adag: 2600 kJ/620 kcalAjánlott ital: száraz fehérbor - Mőcsényi Tramini 2000 Eurobor Pincészet

Almás lepény mazsolával
Hozzávalók: 2 evőkanál cukor, fél teáskanál őrölt fahéj, 25 dkg hajtogatott leveles vajastészta, 1 tojás (felverve, kenéshez), 8 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 nagy golden alma (meghámozva, magházát eltávolítva, nagyon vékony szeletekre vágva), 2 evőkanál friss citromlé, 1,5 evőkanál vaj, 10 dkg mazsola.
Terítsük ki a felolvasztott tésztát lisztezett gyúródeszkára. A tészta minden szélét kenjük be a felvert tojással (a szélétől számított 2 és fél centis sávot). Hajtsuk fel a bekent szegélyt a tészta minden oldalán, majd nyomkodjuk le. Késsel vagdossuk be a felhajtott részt (kb. 1 centis bevágásokat készítsünk centinként). Alaposan szurkáljuk át a tészta középső részét villával. Kenjük rá a két evőkanál baracklekvárt, majd három sorba rakjuk rá a vékonyra szeletelt almát. Kenjük be a tészta szélét felvert tojással. Keverjünk össze 2 evőkanál cukrot fél teáskanál őrölt fahéjjal egy kis edényben. Szórjuk meg ezzel az almát és a tészta szélét is. Kb. 30 percig süssük, félidőnél az edényt megfordítva, míg a tészta barna lesz, az alma pedig puha és csillogó. Negyed teáskanál fahéjat, 2 evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál friss citromlevet, 1,5 evőkanál sózatlan vajat keverjünk össze, majd sűrű kevergetés mellett forrósítsuk fel. A lepényt vegyük ki a sütőből, és finoman kenjük be a barackszósszal az almát. Szórjuk meg előzőleg beáztatott mazsolával, és 4 részre vágva, melegen tálaljuk. Elkészítési idő: 60 percEgy adag: 2579 kJ/614 kcal.
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Aszu 5 puttonyos 1995 Disznókő Pincészet

Sültalma-torony
Hozzávalók (6 adaghoz): 6 db alma (12-15 dkg-osak), 6 db fahéjrúd (8 cm-esek), 0,5 kg hajtogatott leveles vajastészta, 10 dkg mazsola, 1,5 dl (barna) rum, 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 20 dkg mandula (őrölve), 10 dkg liszt, 3 teáskanál őrölt fahéj, 30 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, porcukor a szóráshoz, só.
Először elkészítjük a mandulakrémet. A megtisztított mazsolát 2 evőkanál rumban beáztatjuk. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadunk 1 tojás sárgát, simára keverjük, majd a másik tojássárgájával is kikeverjük. A keverékhez hozzáadjuk a mandulát, a lisztet, 2 teáskanál őrölt fahéjat, csipet sót és a mazsolát, és újból elkeverjük. Az elkészült krémet 20 percre hűtőbe téve pihentetjük. Az almákat megmossuk, aljukat levágjuk, hogy megálljanak. Az almákból 5 egyforma karikát vágunk, magházaikat kiszúrjuk. A karikákat a maradék fahéjjal megszórjuk. A mandulakrémet dresszírzsákba tesszük, csillagcsővel a karikákra nyomjuk, kivéve a legfelső karikát. Újból összeállítva az almát, a közepébe fahéj rudat szúrunk. A mélyhűtött, hajtogatott leveles tésztát felolvasztjuk, 0,5 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle 6 db, 10 cm-es átmérőjű kört. Mindegyik körre ráállítunk egy töltött almát, és kikent, liszttel megszórt sütőlemezre rakjuk őket. Felforrósított sütőben 25 percig, majd a hőt visszavéve még 35-40 percig sütjük. Amíg az almák sülnek, összeállítjuk a karamellöntetet. A cukrot közepes hőfokon megolvasztjuk, sötétebb karamellt készítünk, a tejszínt folytonos keverés közben hozzáöntjük. Amikor kellő folyékonyságú a karamell, a maradék rumot is hozzáöntjük. 2-3 percig kevergetve átforraljuk. A tányérokra tálalt almákat porcukorral megszórjuk, az öntettel körülöntjük.
Elkészítési idő: 90 perc Egy adag: 5188 kJ/1239 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Szamorodni édes 1994

Sültalma puncsmártásban, fagylalttal
Hozzávalók: 8 db alma (15 dkg-osak), 4 dkg vaj, 2 teáskanál őrölt fahéj, 25 dkg cukor, 2 vaníliarúd, 0,5 liter tejszín, 2 db tojás, 4 tojássárgája, 0,75 liter könnyű vörösbor, 1 narancs reszelt héja, 5 db fenyőmag, 1 evőkanál koriander, 10 db szegfűszeg Először elkészítjük a fagylaltot: 4 db almát meghámozunk, magházukat eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk, és 1 teáskanál fahéjjal, 4 dkg cukorral, vajon, 20 percig erős, majd 18 percig gyengébb hőn sütőben megsütjük, onnan kivéve egy tálkában kézi mixerrel pürésítjük. Közben a vízben áztatott vanília rudakat hosszában elvágjuk, a velőjüket kikaparjuk, héjukat félretesszük. A velőt a tejszínben óvatosan felfőzzük. A tojásokat, tojás sárgákat 10 dkg cukorral a mixerrel habosra verjük, a legvégén elegyítjük a tejszínnel. Ezt azután közepes hőn, folytonosan keverve krémesen sűrű anyaggá főzzük, a végén hozzákeverjük a sültalma-pürét. E fagylalt-keverékünket egy órára mélyhűtőbe tesszük. Elkészítjük a vörösboros puncsmártást: a vörösbort a maradék cukorral, narancshéjreszelékkel, a zúzott magokkal és a fahéjjal 5 percig felfőzzük. 15 percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek összeérjenek, ezután finom szűrőn áttörjük, majd folyékony öntetté besűrítjük. A megmaradt almákat meghámozzuk, 1 cm-es karikákra vágjuk, magházukat eltávolítjuk. A még forró, vörösboros mártásban 1-2 percig óvatosan főzzük, majd kivéve lecsepegtetjük. A félretett vaníliahéjakat 2-3 cm-es darabkákra vágjuk. Az almakarikákat 4 tányérra elosztjuk, a vörösboros puncsmártással meglocsolgatjuk. A mélyhűtőben megkeményedett fagylaltot 2 forró vízbe mártott evőkanállal oválisra formázzuk, az almakarikákra helyezzük, a vaníliaszálakat, "egérfarkincákként", díszítésül a fagylalthoz szúrjuk. Elkészítési idő: 120 perc (plusz a fagyasztás) Egy adag: 1960 kJ/478 kcal

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!