Zongorabillentyű
Hozzávalók: 25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 1 db egész tojás, 1 db tojássárgája, pici sütőpor.
Elkészítés:
A fentieket jól összegyúrjuk, 3 rudat készítünk belőle és nyújtófával kinyújtjuk. A tetejére a megmaradt fehérjét 10 dkg cukorral és kevés citromlével kemény habbá verjük. A habot a dió csíkokra kenjük, kiskanállal és kis csíkokra vágjuk. Zsírozott lisztezett vagy sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk. Kevés sütés kell neki inkább csak a habnak kell megszáradnia, picit sülnie.
Zongorabillentyű vagy dis stangli
2 csésze darált dió, l csésze porcukor, l db tojás sárgája, egy kis citrom reszelt héja, egy kis citromlé, amennyit felvesz és egy marék liszt. Ezt jól összegyúrom. (kicsit nehéz) majd kinyújtom. A tetejére 2 tojás fehérjéből 28 dk porcukorral, kis citromlével kevert kemény habot teszek. Forró vízbe mártott késsel felszeletelem. Zsírozott lisztezett tepsibe teszem, gyenge tűznél inkább szárítom, mint sütöm.
Finom és mutatós.
|