ÍZES BUKTA
½ kg liszt, 3 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 3 dl tej, 6 dkg zsír, vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, só, 25 dkg lekvár,
1 dl langyos tejjel 2 dkg porcukorral az élesztővel és 1 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkenjük hozzáöntjük a tejet amiben a sót elkevertük. Hozzátesszük a lisztet, az olvasztott vajat és a kovászt. Jól kidogozzuk, langyos helyen körülbelül 2 órát kelesztjük. Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe gyümölcsízt teszünk és
összecsavarjuk. Megzsírozott tepsibe tesszük letakarva fél órát kelesztjük. Bekenjük a tetejét vajjal és közepes sütőben sütjük.
|