Pulykamell diómártásban(4személyre)
Hozzávalók:
4 szelet ujjnyi vastag pulykamell (60dkg)
2 dl tejszín
10 dkg darált dió
2 dkg margarin
2 evőkanál olaj
evőkanál liszt és vegeta
gerezd fokhagyma
kevés citromlé
frissen őrölt fehér bors
Előkészítése:
A pulykamell szeletek mindkét felét meghintem vegetával és borssal. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejszínnel és kevergetés közben sűrűre főzöm. Hozzáadom a darált diót és jól összekeverem
Elkészítése:
Az olajat felforrósítom a serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét felét átsütöm. Ezután a mártást ráöntöm és fedő alatt 15 percig párolom. Ha nagyon besűrűsödik, egy-két evőkanál forró vizet ráöntök. Végül a zúzott fokhagymát és a citromlevet is belekeverem, és éppen csak egyet forralok rajta, máris befedem és lehúzom a tűzről. Bébikarottával, zöldbabbal és kukoricával tálalom.
Pulykamell diómártásban(4személyre)
Hozzávalók:
4 szelet ujjnyi vastag pulykamell (60dkg)
2 dl tejszín
10 dkg darált dió
2 dkg margarin
2 evőkanál olaj
evőkanál liszt és vegeta
gerezd fokhagyma
kevés citromlé
frissen őrölt fehér bors
Előkészítése:
A pulykamell szeletek mindkét felét meghintem vegetával és borssal. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejszínnel és kevergetés közben sűrűre főzöm. Hozzáadom a darált diót és jól összekeverem
Elkészítése:
Az olajat felforrósítom a serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét felét átsütöm. Ezután a mártást ráöntöm és fedő alatt 15 percig párolom. Ha nagyon besűrűsödik, egy-két evőkanál forró vizet ráöntök. Végül a zúzott fokhagymát és a citromlevet is belekeverem, és éppen csak egyet forralok rajta, máris befedem és lehúzom a tűzről. Bébikarottával, zöldbabbal és kukoricával tálalom.
Pulykamell szeletek tejszines spárgás mártásban a'la BZ.
Hozzávalók 4 személyre :
Kb. 0.6 kg. pulykamellfilé
Kb. 0.3 kg. tisztizott fehér spárga vagy zöldspárga (én a fehéret jobban szeretem)
egy fél fej vöröshagyma
5 deka vaj
5 deka liszt
0,25 dl tejszin
egy tojás sárgája
só
szerecsendió
A spárgát kevés sós vizben felteszem főni a kockára vágott hagymával együtt.
Amikor egy kicsit már megpuhult, akkor egy enyhe vajas rántással berántom.
Közben a pulykamell szeleteket egy pici zsiradékon megsütöm (ha van megfelelő edényetek akkor zsiradék nélkül) addig, amig apró barna foltocskák lesznek rajta. Ha igy egy picit megsült, hozzáöntöm a spárgát vigyázva, hogy túl sok lé ne kerüljon bele, plusz vigyázva a kezemre is, hogy le ne forrázam. Kicsit rotyog, majd a tejszint a tojássárgájával elkeverjük (mixer shake jól jöhet) és ráborítjuk. Egy-kettöt rottyan és kész!
Tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel de barmivel amit szerettek. Jó étvágyat.
|