Pulykamell diómártásban(4személyre) 
Hozzávalók: 
4 szelet ujjnyi vastag pulykamell (60dkg) 
2 dl tejszín 
10 dkg darált dió 
2 dkg margarin 
2 evőkanál olaj 
evőkanál liszt és vegeta 
gerezd fokhagyma 
kevés citromlé 
frissen őrölt fehér bors 
Előkészítése: 
A pulykamell szeletek mindkét felét meghintem vegetával és borssal. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejszínnel és kevergetés közben sűrűre főzöm. Hozzáadom a darált diót és jól összekeverem 
Elkészítése: 
Az olajat felforrósítom a serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét felét átsütöm.  Ezután a mártást ráöntöm és fedő alatt 15 percig párolom. Ha nagyon besűrűsödik, egy-két evőkanál forró vizet ráöntök. Végül a zúzott fokhagymát és a citromlevet is belekeverem, és éppen csak egyet forralok rajta, máris befedem és lehúzom a tűzről. Bébikarottával, zöldbabbal és kukoricával tálalom. 
 
Pulykamell diómártásban(4személyre) 
Hozzávalók: 
4 szelet ujjnyi vastag pulykamell (60dkg) 
2 dl tejszín 
10 dkg darált dió 
2 dkg margarin 
2 evőkanál olaj 
evőkanál liszt és vegeta 
gerezd fokhagyma 
kevés citromlé 
frissen őrölt fehér bors 
Előkészítése: 
A pulykamell szeletek mindkét felét meghintem vegetával és borssal. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejszínnel és kevergetés közben sűrűre főzöm. Hozzáadom a darált diót és jól összekeverem 
Elkészítése: 
Az olajat felforrósítom a serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét felét átsütöm.  Ezután a mártást ráöntöm és fedő alatt 15 percig párolom. Ha nagyon besűrűsödik, egy-két evőkanál forró vizet ráöntök. Végül a zúzott fokhagymát és a citromlevet is belekeverem, és éppen csak egyet forralok rajta, máris befedem és lehúzom a tűzről. Bébikarottával, zöldbabbal és kukoricával tálalom. 
Pulykamell szeletek tejszines spárgás mártásban a'la BZ. 
Hozzávalók 4 személyre : 
Kb. 0.6 kg. pulykamellfilé 
Kb. 0.3 kg. tisztizott fehér spárga vagy zöldspárga (én a fehéret jobban szeretem) 
egy fél fej vöröshagyma 
5 deka vaj 
5 deka liszt 
0,25 dl tejszin 
egy tojás sárgája 
só 
szerecsendió 
A spárgát kevés sós vizben felteszem főni a kockára vágott hagymával együtt. 
Amikor egy kicsit már megpuhult, akkor egy enyhe vajas rántással berántom. 
Közben a pulykamell szeleteket egy pici zsiradékon megsütöm (ha van megfelelő edényetek akkor zsiradék nélkül) addig, amig apró barna foltocskák lesznek rajta. Ha igy egy picit megsült, hozzáöntöm a spárgát vigyázva, hogy túl sok lé ne kerüljon bele, plusz vigyázva a kezemre is, hogy le ne forrázam. Kicsit rotyog, majd a tejszint a tojássárgájával elkeverjük (mixer shake jól jöhet) és ráborítjuk. Egy-kettöt rottyan és kész! 
Tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel de barmivel amit szerettek. Jó étvágyat. 
   |