| HOZZÁVALÓK:
 4 személyre
 75 dkg párolt marhanyelv,
 4 dkg zsír,
 4 dkg liszt,
 3/4 liter főzőlé,
 1 kis doboz gomba,
 1 teáskanál kapribogyó,
 2 evőkanál madeiramártás,
 só, bors.
 ELKÉSZÍTÉS:
 Az AMC-edényben felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a lisztet és folytonosan kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a főzőlével, és a legalacsonyabb hőfokon, befedve, 10 percig főzzük. Közben a nyelvet csíkokra vágjuk, a gombát egy szűrőn lecsöpögtetjük. A nyelvcsíkokat, a gombát és a kapribogyót a mártáshoz adjuk. További 10 percig befedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül madeiramártással ízesítjük. KÖRETNEK AJÁNLJUK: Főtt rizst, fejes-vagy paradicsomsalátát kínáljon mellé. |