HOZZÁVALÓK:
4 személyre
75 dkg párolt marhanyelv,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
3/4 liter főzőlé,
1 kis doboz gomba,
1 teáskanál kapribogyó,
2 evőkanál madeiramártás,
só, bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Az AMC-edényben felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a lisztet és folytonosan kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a főzőlével, és a legalacsonyabb hőfokon, befedve, 10 percig főzzük. Közben a nyelvet csíkokra vágjuk, a gombát egy szűrőn lecsöpögtetjük. A nyelvcsíkokat, a gombát és a kapribogyót a mártáshoz adjuk. További 10 percig befedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül madeiramártással ízesítjük.
KÖRETNEK AJÁNLJUK:
Főtt rizst, fejes-vagy paradicsomsalátát kínáljon mellé. |