Hozzavalok:
2o dkg burgonya
15 dkg daralt hus
1 gerezd fokhagyma
1 tojas
6 dkg liszt
2 dl tejfol
bors
so
vagott petrezselyem
A nyers burgonyat lereszeljuk, es a levet jol kinyomkodjuk.
Hozzakeverjuk a sovany daralt hust. Soval, reszelt
fokhagymaval, borssal fuszerezzuk, majd a tojassal es
liszttel konnyen formazhato masszava osszegyurjuk.
Dionyi nagysagu gombocokat formalunk belole es 1,2 liter
enyhen sos forrasban levo vizben kb. 15 percig fozzuk.
Ezutan a gombocokat szurokanallal kiszedjuk, a
visszamaradt levesalapot tejfolbol es 1 ek. lisztbol
keszult habarassal besuritjuk. 4-5 percig forraljuk,
majd a gombocokat visszateve talaljuk. A levest apro,
finomra vagott petrezselyemmel megszorjuk. (ollozas)
|