Tiramisu / olcsóbb változata/
Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta, 2,5dl feketekávé, 1/2 rum, cukor, 3 tojásból hab
Elkészítés:
A krémhez:
3 db tojássárgája, a fehérjéből hab, 10 dkg porcuki, 1cs. vanilíás cukor, 1 doboz /500g/ natúr vajkrém, 5 dl tejszín
A 3 tojássárgáját a cukorral, vanilíás cukival, vajkrémmel elkeverem. Külön felverjük a tejszínt és az előzővel összekverjük. A kávéba teszünk rumot, cukrot. A piskótát belemártjuk a kávéba és a jénai aljára fektetjük rétegesen készítjük. Rá a krém felét, majd megszórjuk kakaóporral, újabb piskótaréteg, krém és kakópor a tetejére.
KÓKUSZOS TIRAMISU
Hozzávalók:
3 tojás
25 deka mascarpone
10 deka porcukor
3 evőkanál rum
2 zöldcitrom
5 dkg kristálycukor
1 csomag kókuszreszelék
1-2 doboz babapiskóta
Ehhez a frissítő édességhez először habosra keverem a mascarponét a tojássárgájával és a porcukorral, hozzászórom a kókuszreszeléket, aztán pedig jöhet a zöldcitrom leve is. Ezután a tojásfehérjéből csipet sóval habot verek, majd fakanállal, laza mozdulatokkal összekeverem a kókuszos krémmel.
Ezután elkészítem a szirupot: a forró vizet, a kristálycukrot, a zöldcitrom levét és a rumot sűrű és illatos sziruppá keverem.
Jöhet a rétegezés: desszertes tálkát veszek elő, melybe egy sor szirupba áztatott babapiskóta, rá pedig egy sor kókuszkrém kerül, egészen addig, amíg az összes finom hozzávaló el nem fogy. A tetejére kókuszreszeléket havazok.
Tiramisu anyagszükséglet: 2 csomag babapiskóta, 3 tojás, 1
vaniliáscuk.,25 dkg mascarpone (olasz típusu tejszínes
zsírdús friss krémsajt), 2 dl feketekávé, 1 dl forralt tej,
mandulalikőr vagy aroma, süteményrum, 13-15 dkg porcukor, 3
dl tejszín, 1 csomag habfixáló, kakaó a tetejére.
A feketekávét felengedjük a tejjel,cukorral,
mandulalikőrrel ill.aromával és a rummal.
A mascarponét a porcukorral a tojások sárgájával és a
vaniliával összekeverjük. Külön felverjük a tojások
fehérjét és külön a tejszínt a fixálóval (ahogy a fixálón
van), majd hozzákeverjük az egészet a mascarponéhoz.
A piskótákat én falatokra törve szoktam belemártani a kávés
keverékbe, egy jénaiba (mély) rakukn belőle egy sort,
teszünk ra mascarponét és igy tovább a tetejére krém
kerüljön és meg kell szórni kakakóval. Néhány órát hűtőben
kell hogy álljon.
Egyébként a maskarpone papíjának a másik felén is van
recept.
Szerintem nagyon fimon. Jó étvágyat és BUÉK!
MargitTiramisu anyagszükséglet: 2 csomag babapiskóta, 3 tojás, 1
vaniliáscuk.,25 dkg mascarpone (olasz típusu tejszínes
zsírdús friss krémsajt), 2 dl feketekávé, 1 dl forralt tej,
mandulalikőr vagy aroma, süteményrum, 13-15 dkg porcukor, 3
dl tejszín, 1 csomag habfixáló, kakaó a tetejére.
A feketekávét felengedjük a tejjel,cukorral,
mandulalikőrrel ill.aromával és a rummal.
A mascarponét a porcukorral a tojások sárgájával és a
vaniliával összekeverjük. Külön felverjük a tojások
fehérjét és külön a tejszínt a fixálóval (ahogy a fixálón
van), majd hozzákeverjük az egészet a mascarponéhoz.
A piskótákat én falatokra törve szoktam belemártani a kávés
keverékbe, egy jénaiba (mély) rakukn belőle egy sort,
teszünk ra mascarponét és igy tovább a tetejére krém
kerüljön és meg kell szórni kakakóval. Néhány órát hűtőben
kell hogy álljon.
|