Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
MÁRTÁSOK KRÉMEK

MELEG ÉS HIDEG SZENDVICSRE VALÓK

Paprikás krumplis szendvics
Hozzávalók: 1 mélytányér (maradék) paprikás krumpli kis darabka kolbásszal, 5 dkg reszelt, füstölt sajt, kenyérszeletek.
A levétől leszűrt paprikás krumplit a kolbászdarabbal együtt ledarálom, majd annyi levet adok hozzá, hogy kenhető massza váljék belőle. A mindkét oldalán előre megpirított kenyérszeleteket megkenem a krémmel, és forró sütőben vagy grillsütőben megpirítom. A sütőből kivéve meghintem a reszelt sajttal, és most már csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére, de még nem pirul.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Meleg szendvicsre való alapmártás
Hozzávalók: 3 dkg vaj vagy margarin, 1 púpozott evőkanál liszt, 2,5 dl tej, kevés só.
A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd ráöntöm a tejet, és folyamatosan kevergetve olyan sűrűre főzöm, hogy elváljon az edény falától. A masszát hagyom kihűlni, és különféle ízesítőkkel, fűszerekkel, reszelt sajttal összekeverve, rákenem az előzőleg megpirított kenyérszeletekre. Enyhén rápirítom a tetejére.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Fokhagymás mártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vegeta; késhegynyi törött fekete bors, 1 evőkanál reszelt sajt.
A mártásba belekeverem a zúzott fokhagymát, a vegetát, a borsot és a reszelt sajtot. A megpirított kenyérszeleteket jó vastagon bekenem a sajtos krémmel, és világosra pirítom.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Hagymás mártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, késhegynyi reszelt szerecsendió; 1 evőkanál reszelt sajt.
A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, valamint az összes többi hozzávalót belekeverem a hideg alapmártásba.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Krémsajtmártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 1 db camping krémsajt, ízlés szerint só és törött fehér bors, késhegynyi currypor.
A mártásba belekeverem a felsorolt anyagokat, és a kenyérszeleteket a krémmel megkenve rápirítom a tetejére.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Mustáros mártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 1 púpozott teáskanál mustár, ugyanennyi paradicsompüré, 1 evőkanál reszelt sajt, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Az alapmártásban elkeverem a felsorolt fűszereket és a reszelt sajtot.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Tojásmártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál currypor.
A tojást keményre főzöm, majd nagyon apró kockákra vagdalva adom a mártásba a megtisztított és finomra metélt vöröshagymával meg a fűszerekkel együtt.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Májas mártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 5 dkg májkrém, 1 kicsi fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál majoranna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A mártásban simára keverem a májkrémet és a nagyon finomra aprított vöröshagymát. A fűszerekkel ízesítem.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Kapros mártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 1 evőkanál jó csípős juhtúró, 1 csokor friss (vagy 1 teáskanál szárított) kapor, ízlés szerint só, törött bors.
Az alapmártást összekeverem a megmosott és finomra metélt friss kaporral és a többi hozzávalóval.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Burgonyás mártás
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 1 nagy, héjában főtt burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi vegeta.
A meghámozott és lereszelt főtt burgonyát belekeverem a mártásba, majd hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát és a vegetát.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Rizskrém
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 2 evőkanál maradék párolt rizs, 1 evőkanál reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors.
Az alapmártásba belekeverem a felsorolt hozzávalókat és a zúzott fokhagymát.
Elkészítési ideje: kb. 5 perc.

Párizsis krém
Hozzávalók: 30 dkg alapmártás, 10 dkg párizsi, 1 evőkanál reszelt sajt, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A párizsit ledarálom, és a reszelt sajttal meg a fűszerekkel együtt belekeverem a mártásba
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Tepertőpástétom
Hozzávalók: 15 dkg jó szárazra sütött tepertő, 1 nagy, héjában főtt burgonya, 1 evőkanálnyi mustár, ízlés szerint só, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl kefir.
A meghámozott, főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát és a tepertőt ledarálom, majd az összes fűszerrel és a kefirrel-mustárral összekeverem. A megpirított kenyérszeletekre kenem, és a grillsütőben (vagy a sütőben) megsütöm.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Tojásos pástétom
Hozzávalók: 2 egész tojás, 5 dkg margarin, 1 evőkanál reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál curry, 1 csokor snidling (vagy zöldhagyma zöld szára), 1 teáskanál mustár, 1 dl kefir.
A tojásokat keményre főzöm, majd meghámozva nagyon apróra vágom. Keverőtálba teszem, hozzáadom a margarint, a zúzott fokhagymát, a nagyon finomra aprított snidlinget és a fűszereket. Az egészet habosra keverem. Hideg szendvicsre való pástétom.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.

Házi májkrém 
Hozzávalók: 1 kis doboz marhamájkrém, 5 dkg margarin, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál kefir, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, késhegynyi pástétomfűszer.
Az összes hozzávalót keverőtálba teszem, és jó habosra kikeverem. Hideg szendvicseket készítek belőle.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Rokfortkrém
Hozzávalók: 5 dkg reszelt rokfort, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
Keverőtálba teszem az összes anyagot, és habosra keverem. Hideg szendvicsre való krém.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Zöldséges krém
Hozzávalók: 10 dkg, levesben főtt zöldség, 5 dkg margarin, fél dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött bors.
A főtt zöldséget villával összetöröm, a tisztított vöröshagymát finomra vágom, majd az összes anyagot keverőtálba teszem, és habosra keverem. Hideg szendvicsre való.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Túrókrém
Hozzávalók: 15 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál törött fehér bors, csipetnyi porcukor, 1 púpozott mokkáskanál só.
Az összes hozzávalót keverőtálban simára, krémmé keverem. Hideg szendvicsre való.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Halas szendvicskrém
Hozzávalók: 1 doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg margarin, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 1 teáskanál citromlé.
Az összes hozzávalót habosra keverem. Hideg szendvicsre való krém.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.

Kolbászos vajkrém
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szárazkolbász, 5 dkg vaj, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kefir, ízlés szerint só, törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika.
A kolbászt ledarálom, és keverőtálba téve a zúzott fokhagymával meg a fűszerekkel nagyon habosra keverem. Hideg szendvicsre kenhető.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Tejfölös kaporkrém
Hozzávalók: 8 dkg margarin, 1 dl tejföl, 2 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi porcukor.
A megmosott és finomra vágott kaprot a tejföllel és a megpuhított margarinnal addig keverem, amíg az egész folyadékot felveszi, ezután keverem hozzá a fűszereket. Hideg szendvicsre való ízes krém.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Fokhagymás tejszínkrém
Hozzávalók: 1 camping krémsajt, 1 doboz tejszín krémsajt, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint kevés só, kevés őrölt fehér bors.
A kétféle puha sajtot összekeverem a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Hideg és meleg szendvicsre egyaránt alkalmas krém.
Elkészítési ideje: kb. 10 perc.
 

 

IGAZI VANÍLIASZÓSZ

Ahogy orült különbség van a két mosolyunk között, amikor ajándékba aranyláncot vagy csak aranyozott bizsut kapunk –fukar és spórolós egyessel kezdodo személyi számúak nyugodtan futassák át az elozo néhány szón még egyszer a szemüket-, úgy az illatos vaníilarúddal vagy a zacskós, etilvanilines cukorral készült mártás is más és más reakciót vált ki abból, akinek van ideje és veszi a fáradtságot, hogy összehasonlítsa.

Hozzávalók:

2.5 deci tej

2.5 deci tejszín

1 vaníliarúd

5 tojássárgája

10 deka cukor

1 evokanál étkezési keményíto

Összeöntöm egy lábosban a tejet meg a tejszínt, aztán beleteszem a félbevágott vaníilarudat és addig melegítem, amíg majdnem felforr. Pont mielott bugyogna, leveszem a tuzrol és hagyom néhány percig állni, hogy beleoldódjon tej és a tejszín keverékébe az igazi vaníliaíz.
Aztán kézi és nem elektromos habverovel habosra keverem a tojássárgát a cukorral és az étkezési keményítovel, majd merokanalanként hozzáadom az átszurt vaníliás tejszínes tejet úgy, hogy közben folyamatosan kavarom-keverem az egészet.
Utána nagyon gyenge tuzön vagy goz fölött besurítem a szószt. Tudom, ez további csuklóedzést jelent, de arra, hogy igazán selymes legyen, nincs más megoldás csak a kitartó kevergetés.
Amikor már elég suru, akkor leveszem a mártást a gyenge tuzrol vagy gozrol és megpihenek. Jöhet a kézi robotgép, dolgozzon az helyettem, amíg ki nem hül a habos, igazi vaníliamártás.
Bo 5 deci lesz belole.
 

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!