Tésztahoz:
4 tojas
8 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 ek.kakaópor
Ezekből az anyagokból sutünk egy kakaós piskotát
Párizsi krém:
2 dl tejszín
20 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
10 dkg kakópor
Kell még: kimagozott rumos meggy, vagy megybefőtt, 10 dkg csokoládá, 1 ek. olaj.
A cukrot a tejszínnel felforraljuk, és 7-8 percig főzzük. Beletesszük a vajat, ismet felforraljuk, és forrástól számítva 5-6
percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral símára keverjük.
A krémet a hütőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd rövid ideig tartó keveréssel felhabosítjuk. Ha nem rumos
meggyet hasznalunk, akkor a krémbe egy kevés rumot, vagy rumaromát keverünk.
A kihűlt piskótát vékonyan medgkenjük a krémmel, kirakjuk a kimagozott meggyel, rákenjük a többi krémet, és bevonás előtt jól
lehűtjük.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal egyutt, folyamatos kevergetés közben. Ráöntjük a tortára, és egyenletesen
elkenjük rajta. Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz megdermedt rajta. |