Rántott tofu
A tofut 1 cm-es szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk és állni
hagyjuk. Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk, majd forró olajban
aranyszínure sütjük. Tetejére forrón reszelt sajtot szórunk. Párolt rizzsel,
savanyusággal tálaljuk.
Tejfölös-sajtos tofu
A tofut 1 cm-es szeletekre vagy csíkokra vágjuk. Grillsóval beszórjuk és
állni hagyjuk. Hoálló edényt vastagon kikenünk suru tejföllel. Belehelyezzük
a tofut, majd meghintjük füstölt, reszelt sajttal.
1 pohár tejfölt elkeverünk 1 tojással és friss bazsalikom levéllel. Bevonjuk
vele a sajtos tofut.
Sütoben addig sütjük, míg a tejföl megszilárdul és szép piros színe lesz.
Dresszinges zöldsalátával kínáljuk.
Mexikói zöldséges tofu
1 nagy fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megpároljuk. Piros paprika
hozzáadásával pörkölt alapot készítünk. Ízesítjük 1 apróra vágott
zöldpaprikával, friss paradicsommal. Mikor jó suru a szaft, hozzáadjuk a
kiskockára vágott tofut, egy marék mexikói zöldségkeveréket. Addig fozzük,
míg minden puha lesz. Kifott tésztával vagy galuskával tálaljuk.
Tofu majonéz
30 dkg tofu, 1 dl víz, fél citrom leve, 5 ek olaj, 2 kávés kanál mustár, 5
ek világos szójaszósz. Az egészet turmixgéppel 1 percig keverjük. Bármilyen
saláta alapjaként használjuk.
Tofu saslik
A tofut 2x2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén. Lehet
cukkíni, sárgarépa, hagymakari-ka, gombakalap, stb. Sóval borssal curryvel
fuszerezzük, állni hagyjuk. Ezután tetszés szerinti sorrendben. Nyársra
húzzuk, aranysárgára grillezzük. De süthetjük olajban is egy mély edényben,
többször forgatva. Mártást készítünk: 1 fej apróra vágott hagymát
megdinsztelünk, 2 dl vízzel felengedjük. Hozzáadunk 2 kanál mogyorókrémet,
kevés curryt, fél citrom levét, ízlés szerint cukrot. Jól összeforraljuk.
Szója csíra saláta tofuval
10 dkg zöldborsót, 2-3 rózsa karfiolt, 1 apróra vágott sárgarépát
elofozünk, majd citromlével, borssal, gyömbérrel, pár csepp szójaszósszal
ízesített kefirrel leöntjük. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk.
Hozzáadunk 25 dkg szójacsírát .Kevés olajban világosra pirítunk 30 dkg
kockára vágott
tofut és a salátához adjuk. Összekeverve behutve kínáljuk.
Pulykamell színes salátával és tofuval
20 dkg pulykamell, olaj, 3 szem paradicsom, 1 sárga paprika, 1 zöldpaprika,
1 cs snidling, 30 dkg tofu, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, orölt zöldbors,
cukor, 1 citromleve.
A pulykát csíkokra vágjuk és kevés olajon fehéredésig sütjük, megsózva
félretesszük. A lecsepegtetett tofut apró kockára vágjuk és szintén olajon
megpirítjuk a zúzott fokhagymával együtt. A zöldségeket csíkokra vágjuk és
elkeverjük a hússal és a tofuval. Só, cukor, citromlébol dresszinget
készítünk, az elkevert salátára öntjük. Jól összekeverjük és a tetejét orölt
zöldborssal szórjuk be. Behutve eloételként vagy salátaként kínáljuk.
Sült tofu gombóc
1 cs natúr tofu összetörve, 1 zsemle tejbe áztatva, 2 tojás, 2 gerezd
fokhagyma, 3 ek zabpehely liszt, só, bors, majoránna, 1 cs petrezselyem
zöld aprítva, zsemlemorzsa.
A hozzávalókat jól összekeverjük és rövid ideig állni hagyjuk, míg az ízek
összeérnek. Kis, lapos gombócokat formázunk, zsemlemorzsába hempergetjük és
bo olajban pirosra sütjük. Bármilyen fozelék feltétként kínáljuk.
Diós sajtgolyók
1 csésze finomra vágott dió, 2 csésze zsemlemorzsa (lehetoleg teljes
kiorlésu 1 csészényit tegyünk a masszába, a másik csészényibe pedig
hempergessük bele), 6 ek finomra vágott hagyma, 2 tk só, 1 tk fokhagyma
granulátum, 2 ek söréleszto pehely, 4 ek petrezselyem, 1 ek majoránna, 30
dkg szétmorzsolt tofu.
Pirítsuk meg folyamatos kavargatás mellett a diót, majd keverjük hozzá a
fuszereket, és utána a tofut, zsemlemorzsát. Vizes kézzel formázzunk belole
dió nagyságú golyókat, és kiolajozott tepsibe téve, 30 perc alatt süssük meg
nagy lángon.
Rántott tofu.
A tofut 1 cm-es szeletekre vágjuk.Mindkét oldalát besózzuk és állni hagyjuk.
Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
Tetejére forrón reszelt sajtot szórunk.Párolt rizzsel, savanyusággal tálaljuk.
Tejfölös-sajtos tofu.
A tofut 1 cm-es szeletekre vagy csíkokra vágjuk.
Grillsóval beszórjuk és állni hagyjuk.
Hőálló edényt vastagon kikenünk sűrű tejföllel.
Belehelyezzük a tofut, majd meghintjük füstölt, reszelt sajttal.
1 pohár tejfölt elkeverünk 1 tojással és friss bazsalikom levéllel.
Bevonjuk vele a sajtos tofut.
Sütőben addig sütjük , míg a tejföl megszilárdul és szép piros színe lesz.
Dresszinges zöldsalátával kínáljuk.
Mexikói zöldséges tofu.
1 nagy fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megpároljuk.Piros paprika hozzáadásával pörkölt alapot készitünk.Izesitjük 1 apróra vágott zöldpaprikával,
friss paradicsommal.
Mikor jó sürü a szaft, hozzáadjuk a kiskockára vágott tofut, egy marék mexikói zöldségkeveréket.Addig főzzük , míg minden puha lesz.
Kifőtt tésztával vagy galuskával tálaljuk.
Tofu majonéz.
30 dkg tofu, 1 dl víz, fél citrom leve, 5 evőkanál olaj, 2 kávés kanál mustár, 5 evőkanál világos szójaszósz. Az egészet turmixgéppel 1 percig keverjük.
Bármilyen saláta alapjaként használjuk.
Tofu saslik.
A tofut 2x2 cm kockára vágjuk, a tetszés szerinti zöldségeket szintén.
Lehet cukkini, sárgarépa, hagymakarika,gombakalap, stb,
Sóval borssal curryvel fűszerezzük, Állni hagyjuk.Ezután tettszés szerinti sorrendben
Nyársra húzzuk. Aranysárgára grillezzük.De süthetjük olajban is egy mély edényben , többször forgatva.
Mártást készitünk.: 1 fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, 2 dl vízzel felengedjük. Hozzáadunk 2 kanál mogyorókrémet, kevés curryt, fél citrom levét,
Izlés szerint cukrot.Jól összeforraljuk.
A megsült saslikot a pálcárol lehúzva , a mártással leöntve tálaljuk.
Szója csíra saláta tofuval
10 dkg zöldborsót,2-3 rózsa karfiolt ,1 apróra vágott sárgarépát előfőzünk, majd citromlével , borssal, gyömbérrel , pár csepp szójaszósszal ízesített kefirrel leöntjük. Apróra vágott snidliggel megszórjuk.
Hozzáadunk 25 dkg szójacsírát .
Kevés olajban világosra pirítunk 30 dkg kockára vágott tofut és a salátához adjuk.
Összekeverve behűtve kínáljuk.
|