Húsvéti ananászos sonka
Hozzávalók 4 személyre: 8 nagy szelet füstölt-fõtt PRÁGAI SONKA a DÉLHÚs-tól, 1 doboz körszeletes ananászbefõtt, 2 dl tejszín, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 1 tojás, 1-1 evõkanál liszt és ecetes torma, 1 teáskanál vegeta, késhegynyi törött bors.
1.
A PRÁGAI SONKA-szeleteket egymás mellé terítem. (A zsíros bõrt eltávolítom.) Az ananászbefõtt levét leszûröm. A lisztet, a tejszínt és az 1 dl ananászlevet összekeverem. Vegetával, borssal fûszerezem. 2. Egy-egy sonkaszeletbe úgy hajtok egy-egy karika ananászt, hogy annak egyik fele kilógjon. Tepsibe, szorosan egymás mellé fektetem. 3. A lisztes-ananászos tejszínt, kevergetve felforralom. Sûrûre fõzöm, ezután hozzáadom a reszelt rokfortot és a tormát, de ezekkel már nem forralom. 4. A töltött sonkaszeletekre egyenletesen felkenem a mártást és a tepsit elõmelegített forró sütõbe teszem annyi idõre, amíg színesedni kezd a teteje, Gyümölccsel és burgonyapürével tálalom. |