Bácskai füstölt spagetti parasztosan
Hozzávalók (a raguhoz):
1 szál BÁCSKAI CSÍPÕS LÁNGOLT KOLBÁSZ,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 evõkanál olaj,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
só, törött bors,
25 dkg spagetti,
a tetejére 2 dl tejföl.
1. A spagettit a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem és a fele tejföllel összekeverem. Melegen tartom.
2. A kolbászt megfelezem és a bõrét lehúzom Az egyik felét a megtisztított hagymával és kierezett zöldpaprikával együtt ledarálom, másik felét vékony karikákra aprítom.
3. Az olajat felforrósítom, ráteszem a hagymás zöldpaprikát és folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Meghintem a pirospaprikával, rászórom a sót és a borsot majd a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ezután hozzáadom a darált kolbászt valamint a darabokra aprított paradicsomot. Fedõ alatt 10 percig fõzöm, végül hozzáteszem a kolbászkarikákat.
4. A fõtt tészta közepébe öntöm a ragut és a tetejére locsolom a megmaradt tejfölt. Azonnal tálalom
|